Συνεχίζονται οι προετοιμασίες των αγροτών για το συλλαλητήριο της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι απ’ όλη την επικράτεια ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την Τρίτη, με τα τρακτέρ να «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους για να κατέβουν εν μέσω διαπραγματεύσεων για να τους επιτραπεί η είσοδος στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στα μπλόκα συνεχίζονται οι προετοιμασίες, με τους αγρότες της Θεσσαλίας να εμφανίζονται αποφασισμένοι να κατέβουν με πολλά τρακτέρ και λεωφορεία. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ενδέχεται ο αριθμός τους να είναι τριψήφιος, καθώς στην περιοχή βρίσκονται περίπου 70 και σ’ αυτά θα προστεθούν τρακτέρ από τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία στη συγκέντρωσή του τη Δευτέρα στο Κάστρο Βοιωτίας.

Επιπροσθέτως, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 70 λεωφορεία και δεκάδες ΙΧ θα κατέβουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο. Ο αριθμός των αγροτών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων που εκτιμάται ότι θα συμμετάσχουν στο μεγάλο -όπως όλα δείχνει- συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα ξεπεράσει τους 5.000.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της επιμένει, προς το παρόν, στην αρνητική απάντηση για την παρουσία τρακτέρ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Οι διαπραγματεύσεις, ωστόσο, μεταξύ των αγροτών και της κυβέρνησης συνεχίζονται.

Ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι είναι να επιτραπεί ένας περιορισμένος αριθμός τρακτέρ στο Σύνταγμα, όπως έγινε και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και τη διεξαγωγή του συλλαλητηρίου τουλάχιστον κάποιες ώρες νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 4 το μεσημέρι.

ΕΛΛΑΔΑαγροτεςσυλλαλητηριο
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: