Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις – Ποιους δρόμους κλείνουν σήμερα οι αγρότες

Σε ωριαίους αποκλεισμούς δρόμων αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα, Πέμπτη (8/2) οι αγρότες των μπλόκων Δυτικής Μακεδονίας θέλοντας δείξουν ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από τα αιτήματά τους και δηλώνοντας έτοιμοι εάν αυτά δεν ικανοποιηθούν να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, οι αγρότες θα προχωρήσουν σήμερα σε αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού από 15:30-16:30 στα Γρεβενά στον κόμβο της Μυρσίνης, της επαρχιακής οδού Κοζάνης – Φλώρινας στον κόμβο Φιλώτα από 16:00 με 17:00, ενώ αποφασίστηκε και το κλείσιμο του τελωνείου Καστοριάς στις 12 το μεσημέρι.

Σύσσωμοι οι αγρότες αύριο, Παρασκευή, θα προχωρήσουν στο κλείσιμο των συνόρων Φλώρινας – Βόρειας Μακεδονίας για 4 ώρες, με αποκλεισμό κυρίως των διερχομένων φορτηγών.

Σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της οδού μπροστά από τον κόμβο του Φιλώτα Φλώρινας προχωρούν σήμερα από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα οι αγρότες.

Θα ακολουθήσει σύσκεψη προκειμένου, και σε συνεργασία με την Πανελλήνια Επιτροπή Μπλόκων, να σχεδιάσουν το πλάνο των επόμενων κινητοποιήσεων τους.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον νομό Καρδίτσας και Φαρσάλων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενώ αναμένουν την απάντηση της κυβέρνησης, και με το βλέμμα στην Αθήνα για συλλαλητήριο με τρακτέρ.

Αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο συλλαλητήριο στην πλατεία της Καρδίτσας

Την Παρασκευή, στις 6:30 διοργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, ενώ σήμερα αναμένουν εμπόρους, επαγγελματοβιοτέχνες και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με αυτοκινητοπομπή θα μεταβούν στο μπλόκο και θα συμμετέχουν στον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου.

Σήμερα, στις 20:30 το βράδυ θα βρεθεί στο μπλόκο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

ΕΛΛΑΔΑαγροτεςκινητοποιησειςμπλοκα
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: