Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Σε έκτακτη συνεδρίαση προχωρά η Ιερά Σύνοδος με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου: «Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου,.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

Μυστική συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να είχε μυστική συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς έχουν υπάρξει αντιδράσεις από την Εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο ο πρωθυπουργός συναντήθηκε προ δεκαημέρου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους για θέματα που είχε θέσει σε επιστολή του στις 29 Δεκεμβρίου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταξύ των οποίων: η φοιτητική στέγη και η υπογεννητικότητα.

Επισημαίνεται ότι στη δημόσια συζήτηση το θέμα της ισότητας στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια και της τεκνοθεσίας ήρθε αργότερα, με τις κυβερνητικές θέσεις να είναι ξεκάθαρες, όπως αντιστοίχως και οι θέσεις της εκκλησίας.

ΕΛΛΑΔΑγαμος ομοφυλων ζευγαριωνΙερα Συνοδος
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: