Συγγενείς ασθενή επιτέθηκαν σε γιατρό και νοσηλευτές στο νοσοκομείο Μεσολογγίου

Στιγμές τρόμου έζησαν ασθενείς και συνοδοί τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Μεσολογγίου, μετά από επίθεση δεκάδων Ρομά σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Όπως αναφέρουν στο aixmi-news.gr συνοδοί, είδαν ξαφνικά μπροστά τους γύρω στις 4 τα ξημερώματα, περίπου 30 Ρομά να σπάνε ότι βρουν μπροστά τους και να επιτίθενται στους εργαζομένους του νοσοκομείου, χτυπώντας τους και βρίζοντάς τους με χυδαίο τρόπο.

Το περιστατικό συνέβη όταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα μεταφέρθηκε μια γυναίκα Ρομά στο νοσοκομείο με εγκεφαλικό. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκαναν ότι προβλέπεται για να σώσουν την γυναίκα, πράγμα που έγινε και την μετέφεραν σε θάλαμο νοσηλείας.

Εκεί η ασθενής έκανε ένα επιληπτικό επεισόδιο, με αποτέλεσμα οι συνοδοί της να θεωρήσουν ότι πεθαίνει. Έτσι μέσα σε πέντε λεπτά έφθασαν στο νοσοκομείο 30 άτομα και άρχισαν να προκαλούν ζημιές και να χτυπούν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Μάλιστα όπως ανέφερε συνοδός ασθενούς κάποιοι προσπάθησαν να ξεβιδώσουν και έναν πυροσβεστήρα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Έναν από τους γιατρούς αλλά και συνοδοί και βοηθοί θαλάμου δέχτηκαν χτυπήματα, σύμφωνα με το τοπικό σάιτ.

Κλήθηκε η αστυνομία και μετά από λίγη ώρα το επεισόδιο έληξε.

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες επεισοδίων βίας στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Για πολλοστή φορά βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το φαινόμενο της βίας κατά του Ιατρονοσηλευτικου προσωπικού.

Επειδή τόσο η σωματική όσο και η λεκτική βία που ασκείται εις βάρος μας είναι αυξανόμενη με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία έτη, ζητάμε για ακόμη μια φορά την προστασία μας από την Διοίκηση και τις Αστυνομικές αρχές.

Εάν δεν ληφθούν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα πιθανόν την επόμενη φόρα τα πράγματα να είναι πολύ πιο σοβαρά.

ΕΛΛΑΔΑΜεσολογγινοσοκομειο

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: