Στους σχεδιασμούς της FIA  για το WRC μπήκε ξανά το ράλι Ακρόπολις

Μετά από επτά χρόνια απουσίας η Ελλάδα συζητήθηκε και πάλι για το WRC. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (WMSC) της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) το ράλι Ακρόπολις μπήκε στους σχεδιασμούς. Το αγωνιστικό ημερολόγιο ανακοινώθηκε για το 2021 και φυσικά δεν υπάρχει το ράλι Ακρόπολις αφού επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι ως αμοιβό.

Τι σημαίνει αυτό. Λόγω του Covid 19 κανένας δεν είναι σίγουρος ότι το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε θα τηρηθεί. Σε περίπτωση που μια χώρα έχει μεγάλο πρόβλημα τότε ο προγραμματισμένος αγώνας δεν θα γίνει και θα γίνει σε κάποια άλλη χώρα που η κατάσταση με τον ιό είναι καλύτερη. Αυτό σημαίνει μεταφορικά η λέξη «Αμοιβός». Βέβαια από το  τίποτα καλό είναι να «υπάρχεις» στο πρόγραμμα. Για παράδειγμα φέτος το ράλι Βελγίου που ήταν προγραμματισμένο δεν έγινε λόγο κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σημαντικό ρόλο στην «επιστροφή» του ράλι Ακρόπολις έπαιξε η παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη όπου κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ραστώνης ξεκίνησε το όραμά του στο να διεκδικήσει μεγάλα events όχι μόνο στο motorsport, αλλά στον αθλητισμό γενικά.

Είναι η πρώτη φορά που στέλεχος κυβέρνησης ασχολείται σοβαρά με το μηχανοκίνητο και μάλιστα έφερε αποτέλεσμα. Λέτε να είμαστε τυχεροί και να ξαναζήσουμε μεγάλες στιγμές.

Για την ιστορία το 2013 ο Εθνικός μας Αγώνας προσμέτρησε για τελευταία φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Κατά γενική ομολογία των αγωνιζομένων ήταν ενας από τους καλύτερους αγώνες του Π.Π.Ρ αλλά διακόπηκε λόγω κακών κινήσεων που προέκυψαν από την οικονομική κρίση που ξεκίνησε από το 2010.

Μακάρι λοιπόν να επιστρέψει το Ράλι Ακρόπολις στα μεγάλα σαλόνια του WRC. Γιατί κακά τα ψέματα εκεί είναι η θέση του. Σ αυτά τα σαλόνια. Και σ αυτό εκτός από τον Λευτέρη Αυγενάκη θα πρέπει να βοηθήσει η ΟΜΑΕ.

Το επίσημο πρόγραμμα του 2021 έχει ως εξής

Μόντε Κάρλο   21-24 Ιανουαρίου

Σουηδία          11-14 Φεβρουαρίου

Κροατία          22-25 Απριλίου

Πορτογαλία     20-23 Μαΐου

Ιταλία            3-6 Ιουνίου

Κένυα             24-27 Ιουνίου

Εσθονία          15-18 Ιουλίου

Φινλανδία        29 Ιουλίου-1 Αυγούστου

Βρετανία         19-22 Αυγούστου

Χιλή               9-12 Σεπτεμβρίου

Ισπανία           14-17 Οκτωβρίου

Ιαπωνία          14-17 Νοεμβρίου

 

 

Στους σχεδιασμούς της FIA  για το WRC μπήκε ξανά το ράλι Ακρόπολις gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: