Στους δρόμους οι αγρότες – Στήνουν μπλόκο στο Αίγιο

Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπαίνουν από σήμερα Τρίτη 23/1 οι αγρότες της χώρας μας στήνοντας μπλόκο στο Αίγιο από τις 17:00. Τα μέλη του συλλόγου της περιοχής έχουν δώσει ραντεβού στη γέφυρα Σελινούντα για να την αποκλείσουν.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης μιλώντας, χθες, Δευτέρα (22/1) στον Peloponnisos FM 104,1 επεσήμανε: «Ξεκινάμε τις δράσεις μας με την κίνηση διαμαρτυρίας στη γέφυρα Σελινούντα και είμαστε μπροστά σε έναν κύκλο κινητοποιήσεων πανελλαδικού χαρακτήρα». Οι αγρότες της Αιγιάλειας ζητούν οικονομική επιχορήγηση λόγω της μειωμένης παραγωγής στα πιο πολλά προϊόντα, λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, καθώς και επιχορήγηση για το ελαιόλαδο».

Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να συμμετέχει από τα επόμενα 24ωρα και ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθο που με χθεσινή του ανακοίνωση επισημαίνει προς το παρόν έχει προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις για να παρθούν αποφάσεις. «Η πρώτη θα γίνει στο Φαρραί την Πέμπτη (25 Ιανουαρίου) στις 8 μ.μ και την επόμενη μέρα στο Σταυροδρόμι (8μ.μ.), προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και να αποφασιστεί η μορφή διαμαρτυρίας. Τώρα να συντονιστούμε με τους αγρότες της χώρας μας, που ξεσηκώνονται με το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση» αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας Αλέκος Θανόπουλος, τέλος, δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος»: «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, όμως ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια μέρα. Θα έχουμε γενική συνέλευση και στο τέλος της εβδομάδας θα πάρουμε αποφάσεις».

Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: