Στις 20 Σεπτεμβρίου η επίσημη παρουσίαση του Volvo EX30

Οι Σουηδοί στις αρχές Ιουνίου 2023 παρουσίασαν στην Ευρώπη  το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30. Ένα εντυπωσιακό σε ντιζάιν αυτοκίνητο, ασφαλές και βιώσιμο . Οι πρώτες εντυπώσεις είναι άριστες. Το ολοκαίνουργιο EX30 έχει ότι καλύτερο τεχνολογικά υπάρχει και φυσικά έχει το γνωστό σκανδιναβικό design.


EX30 design UX teaser 3

Το νέο μικρό SUV  διαθέτει ένα κομψό εσωτερικό που δημιουργήθηκε με αρχή τη βιωσιμότητα, ενώ οι προσεκτικά επιλεγμένοι συνδυασμοί των υλικών ενισχύουν την ξεχωριστή σχεδιαστική του ταυτότητα. Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά όπως το τζιν, το λινάρι και το μαλλί, καθώς και μία σειρά από εκφραστικά χρώματα και διαφορετικές υφές, το εσωτερικό ενσωματώνει την υπεύθυνη σχεδίαση στον πυρήνα του.

Το Volvo EX30 συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία του σκανδιναβικού design. Νέα υλικά προσδίδουν δημιουργικές υφές, χρώμα και προσωπικότητα στην καμπίνα, ενώ η έξυπνη λειτουργικότητα και μία εξαιρετική εμπειρία χρήστη αποτελούν τη σφραγίδα κάθε αυθεντικής δημιουργίας της Volvo. Από κοινού, αυτά τα δύο στοιχεία ενσταλάζουν την ουσία της Volvo σε ένα μικρό πακέτο.

Η ελληνική εταιρία που αντιπροσωπεύει τα σκανδιναβικά αυτοκίνητα ανακοίνωσε ότι στις 20 Σεπτεμβρίου θα κάνει την πανελλαδική παρουσίαση οπότε θα έχουμε πολλά περισσότερα να πούμε.

Μέχρι να γίνει η παρουσίαση να σας πούμε ότι έχει μεγάλους εσωτερικούς χώρους με έξυπνες θέσεις αποθήκευσης.


Volvo EX30 exterior

Πρόκειται για ένα «μικρό» αυτοκίνητο -σε σχέση με τα υπόλοιπα Volvo- έξυπνα σχεδιασμένο με το soundbar να καλύπτει όλο το πλάτος του ταμπλό . Το σύστημα ήχου δεν θα το εντοπίσετε γιατί είναι τοποθετημένο κάτω από το παρμπρίζ και εντάσσεται απρόσκοπτα στη σχεδίαση του κόκπιτ. Δεν χρειάζονται ηχεία στις πόρτες και έτσι υπάρχει μεγαλύτερη εκμετάλλευση αποθηκευτικού χώρου. Ακολουθώντας την ίδια προσέγγιση, μετακίνησαν τους διακόπτες για τα παράθυρα στην κεντρική κονσόλα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση στον οδηγό και τον συνοδηγό.

Η κεντρική κονσόλα είναι ιδιαίτερα ευέλικτη και χρηστική, με ένα συρόμενο σύστημα που επιτρέπει να επιλέγει ο οδηγός τον τρόπο που θα τον εξυπηρετεί. Για παράδειγμα το επάνω μέρος της ποτηροθήκης μπορεί να προεκταθεί για να φιλοξενήσει τον καφέ ή το smartphone σας ή να ολισθήσει προς τα πίσω παρέχοντας περισσότερο χώρο. Στο κάτω μέρος της κονσόλας υπάρχει ένας προστατευόμενος χώρος για την αποθήκευση μικρών αντικειμένων όπως τα γυαλιά ή τα ακουστικά σας, ενώ στον μεγάλο ανοιχτό χώρο που βρίσκεται από πάνω μπορείτε να τοποθετήσετε μία τσάντα.


EX30 design UX teaser 1

Η κεντρικοποίηση στο εσωτερικό του EX30 εκφράζεται επίσης από τη μοναδική οθόνη 12,3” που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό και παρέχει κάθε σχετική πληροφορία που χρειάζεται ο οδηγός. Εντάσσοντας τα πάντα μέσα σε μία και μόνο οθόνη, δημιούργησαν μια αίσθηση χώρου γύρω από τον οδηγό.


EX30 design UX teaser 2

Η κεντρική οθόνη προσφέρει επίσης την επιλογή προβολής «calm», η οποία παρουσιάζει μόνο ζωτικές πληροφορίες, για ακόμη πιο απερίσπαστη οδήγηση. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη διάρκεια της νύχτας, μειώνοντας την κούραση των ματιών σε μακρινές διαδρομές.

Το EX30 προσφέρει επίσης την επιλογή μίας επένδυσης από Nordico – ένα σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο υλικό που δημιουργείται από υφάσματα τα οποία είναι φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά όπως τα μπουκάλια PET και υλικά βιολογικής προέλευσης από δάση στη Σουηδία και τη Φιλανδία.

 

Στις 20 Σεπτεμβρίου η επίσημη παρουσίαση του Volvo EX30 gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: