Στην κρίση της Δικαιοσύνης το αποτέλεσμα εκλογών των συμβολαιογράφων Αθηνών

Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση των συμβολαιογράφων Αθηνών ακυρώθηκε και διατάχθηκε η επανάληψη των αρχαιρεσιών

Η Δικαιοσύνη θα κρίνει και πάλι το αποτέλεσμα των εκλογών (επαναληπτικών) του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, καθώς 23 μέλη του, μεταξύ των οποίων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατέθεσαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εκλογική ένσταση κατά του αποτελέσματος των επαναληπτικών αρχαιρεσιών (26 και 27 Σεπτεμβρίου 2021), κατά τις οποίες αναδείχθηκε πρόεδρος ο μοναδικός υποψήφιος ο οποίος ήταν ο Γεώργιος Ρούσκας.

Η εκλογική ένσταση θα εκδικαστεί στο 14ο Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών την 10η Νοεμβρίου 2011, ενώ στις 2 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στην επταμελή σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας με εισηγητή τον Πάρεδρο Ευάγγελο Αργυρό, η αίτηση ακύρωσης κατά της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης (31και 31 Μαΐου 2021) που έχουν καταθέσει και πάλι συμβολαιογράφοι.

Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση των συμβολαιογράφων Αθηνών, κ.λπ. με την υπ΄ αριθμ. 1872/22.7.2021 απόφασή του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών ακυρώθηκε και διατάχθηκε η επανάληψη των αρχαιρεσιών, οι οποίες πράγματι διεξήχθησαν 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι 23 συμβολαιογράφοι υποστηρίζουν στην εκλογική ένστασή τους, ότι οι επαναληπτικές εκλογές ήταν εκτός νομιμότητας και εκτός των συνταγματικών επιταγών. Ειδικότερα, υπογραμμίζουν ότι είναι:

1) Παράνομη η κίνηση διαδικασίας διεξαγωγής των νέων αρχαιρεσιών από τον απελθόντα (και ήδη εκ νέου ανακηρυχθέντα πρόεδρο) Γεώργιο Ρούσκα,

2) Παράνομη, η απόφαση περί διενέργειας νέων αρχαιρεσιών για ανάδειξη προέδρου, με μοναδικό υποψήφιο τον απελθόντα Γεώργιο Ρούσκα (και ήδη εκ νέου ανακηρυχθέντα) πρόεδρο,

3) Παράνομη και αναιτιολόγητη η μη ανακήρυξη υποψηφίου προέδρου στις επαναληπτικές εκλογές του Κωνσταντίνου Βλαχάκη,

4) Παράνομη η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου,

5) Παραβίαση της αρχής της αμεροληψίας,

6) Μη νόμιμη ανάδειξη και συγκρότηση εφορευτικής επιτροπής,

7) Εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή του Κώδικα Συμβολαιογράφων,

8) Παραβίαση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας,

9) Παραβίαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας,

10) Υπήρξε κατάχρηση εξουσίας,

11) Μη νόμιμη διενέργεια των επίδικων αρχαιρεσιών με ηλεκτρονικό μέσο και

12) Παραβίαση του άρθρου 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, λόγω μη συμμόρφωσης προς δικαστική απόφαση.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: