Στην Αυστραλία ετοιμάζουν φωτιζόμενες διαγραμμίσεις στους δρόμους για μεγαλύτερη ασφάλεια

Το θέμα ασφάλεια, η τήρηση του ΚΟΚ και ο στόχος για μηδενικά τροχαία ατυχήματα δεν είναι μια απλή υπόθεση για τη μακρινή Αυστραλία. Είναι στόχος ζωής. Οι υπουργοί εκεί δεν λένε λόγια. Κάνουν έργα. Η Τροχαία δεν χαρίζεται στους παραβάτες. Κόβει πρόστιμα και στους μεθυσμένους περνούν αμέσως χειροπέδες.

Σύγχρονες μοτοσυκλέτες φορτωμένες με υπερσύγχρονα όργανα που καταγράφουν τα αυτοκίνητα όχι μόνο με ένα καρέ αλλά αρκετά ώστε να μην αμφισβητηθεί η αυθεντικότητα της παράβασης περιπολούν νύχτα μέρα με ήλιο και βροχή.

Αλλοίμονο στον οδηγό που στο ΣΤΟΠ δεν ακινητοποιήσει το όχημά του. Τα ραντάρ καταγράφουν τα πάντα.

Στην Αυστραλία ο ΚΟΚ τηρείται κατά γράμμα. Δεν κάνουν πορείες διαμαρτυρίας για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η για την καταγραφή των προσωπικών τους δεδομένων. Εκτιμούν τις προσπάθειες που γίνονται για λιγότερο αίμα στους δρόμους. Σέβονται τις πινακίδες και τηρούν τα όρια.

Βέβαια εκεί οι πινακίδες που τοποθετούνται στους δρόμους είναι μετά από μελέτες που κάνουν ειδικοί. Και δεν τοποθετούνται δυο η τρείς πινακίδες με διαφορετικά όρια ταχύτητας σε απόσταση 50 μέτρων. Όταν η Κυβέρνηση δεν σέβεται τον πολίτη, όταν υποτιμά την νοημοσύνη του η τον τιμωρεί με τα παράλογα και χαμηλά όρια ταχύτητας σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, λογικό είναι και ο πολίτης να μην σέβεται τις επισημάνσεις των πινακίδων.

Στην Αυστραλία οι υπουργοί που ασχολούνται με τους δρόμους, την κίνηση και τα τροχαία ατυχήματα/ δυστυχήματα, αποφάσισαν να αναπτύξουν ένα νέο πρόγραμμα οδικής ασφάλειας συνολικού ύψους 245 εκατομμυρίων δολαρίων που θα προστατέψει πεζούς, ποδηλάτες αλλά και οδηγούς αυτοκινήτων.

Θα εφαρμόσουν το σύστημα φωτιζόμενων οδικών διαγραμμίσεων, που θα είναι ορατές με όλες τις καιρικές συνθήκες. Θα φέγγουν στο σκοτάδι η στην ομίχλη. Οι διαγραμμίσεις θα φαίνονται όπως την ημέρα. Οι οδηγοί θα έχουν καθαρή εικόνα για το πότε επιτρέπεται η προσπέραση και πότε όχι.

Η εταιρία Tarmac Linemarking δημοσίευσε εικόνα μίας δοκιμαστικής διαδρομής των οδικών σημάνσεων που λάμπουν στο σκοτάδι, οι οποίες είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές. Ακόμη και σε απόλυτο σκοτάδι, οι γραμμές στο δρόμο είναι ξεκάθαρα ορατές χάρη στην εφαρμογή του ειδικού φινιρίσματος. Αυτή η τεχνοτροπία μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες περιπτώσεις κυρίως στους ποδηλατόδρομους.

Όταν υλοποιηθεί το πρόγραμμα και δούμε τα θετικά αποτελέσματα καλό θα ήταν οι δικοί μας αρμόδιοι υπουργοί να κάνουν το ίδιο. Θα μου πείτε στην Ελλάδα έχουμε διαγραμμίσεις που δεν φαίνονται. Έχουν ξεθωριάσει και δεν «διαβάζονται» ούτε από τα συστήματα των αυτοκινήτων που κρατάνε τα αυτοκίνητα μέσα στις γραμμές του δρόμου.

 

 

Στην Αυστραλία ετοιμάζουν φωτιζόμενες διαγραμμίσεις στους δρόμους για μεγαλύτερη ασφάλεια gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: