Στη Βαλένθια θα φιλοξενηθούν τα FIA Motorsport Games του 2024!

Τα FIA Motorsport Games είναι μια διοργάνωση που περιλαμβάνει αγώνες σε διάφορες κατηγορίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού (ράλλυ, ταχύτητα, drift, esports κ.ά.), όπου συμμετέχουν οδηγοί από όλο τον κόσμο, κάτω από τα χρώματα της εθνικής τους σημαίας.

Για πρώτη φορά έγιναν αγώνες το 2019. Στη δεύτερη διοργάνωση που έγινε τρία χρόνια μετά, το 2022, σημειώθηκε ρεκόρ όσον αφορά τον αριθμό των εθνών που συμμετείχαν ποτέ στο συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών δράσης που διεξήχθησαν στη Γαλλία, στο Circuit Paul Ricard, στο Autocross Veynois και στη γύρω περιοχή, 463 αθλητές εκπροσώπησαν 72 έθνη (Εθνικές Αθλητικές Αρχές της FIA — ASN) και αγωνίστηκαν μπροστά σε 45.000 ενθουσιώδεις θεατές.

Το 2024, τα FIA Motorsport Games είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν από τις 23 έως τις 27 Οκτωβρίου στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πόλη της Βαλένθια. Η πίστα του Ricardo Tormo θα είναι ο χώρος διεξαγωγής των περισσοτέρων αγωνισμάτων, καθώς και άλλων δραστηριοτήτων της διοργάνωσης. Η τελετή έναρξης θα λάβει χώρα σε μία εντυπωσιακή τοποθεσία, καθώς η πόλη των Τεχνών και των Επιστημών της Βαλένθια (Ciudad de las Artes y las Ciencias) θα φιλοξενήσει την εκδήλωση την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Περισσότεροι από 500 αθλητές θα εκπροσωπήσουν περισσότερες από 75 χώρες όλης της υφηλίου και αναμένεται να παρευρεθούν στην τελετή έναρξης στην Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών, η οποία είναι γνωστή ως ένας από τους “12 θησαυρούς της Ισπανίας”.

Το παρόν της θα δώσει και η Ελλάδα. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν ωστόσο για την Ολυμπιάδα των Motorsports θα γίνουν σύντομα σχετικές ανακοινώσεις.

Στη Βαλένθια θα φιλοξενηθούν τα FIA Motorsport Games του 2024! gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: