Στη Σουηδία οι δοκιμές του Hyundai i30 Ν

Στο Arjeplog της Σουηδίας κάνει η  Hyundai Motor τις  χειμερινές δοκιμές στο i30 Ν προκειμένου οι μηχανικοί της να συντονίσουν αλλά και να εξελίξουν τα  δυναμικά συστήματα του αυτοκινήτου. Ο Ηλεκτρονικός Έλεγχος Ευστάθειας, το Διαφορικό Περιορισμένης Ολίσθησης, το Σύστημα Διεύθυνσης, τα Αμορτισέρ, οι Αναρτήσεις και τα Ελαστικά δοκιμάζονται κάτω από ακραίες καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασίες που φτάνουν τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου.

Και όλα αυτά γίνονται από τον οδηγό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι της Hyundai Motorsport Thierry Neuville.

Ήρεμος, χαμογελαστός, πάντα φιλικός, ο Thierry Neuville έδινε στους μηχανικούς τις κατευθύνσεις που ήθελε προκειμένου να φτάσουν στο τέλειο αποτέλεσμα. Το νέο αυτοκίνητο δοκιμάστηκε σε μια παγωμένη λίμνη. Οι πληροφορίες που συνέλεξαν  ήταν καθοριστικές. Η οδηγική του εμπειρία και τα σχόλιά του καταγράφηκαν σε βίντεο, που κυκλοφόρησε για τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι αναμένουν αυτό το αυτοκίνητο και έτσι είναι χαρά μου να το δοκιμάζω,» δήλωσε ο Thierry Neuville. «Οι μηχανικοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά στο κιβώτιο ταχυτήτων και το διαφορικό. Υπάρχει καλή πρόσφυση και μεγάλη σταθερότητα στις ολισθηρές συνθήκες των δοκιμών. Και είναι πολύ εύκολο να το χειριστείς. Ένας κανονικός οδηγός θα μπορέσει να πάρει μια αίσθηση παρόμοια με εκείνη ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. »

Ο κ. Alexander Eichler, επικεφαλής του τμήματος High-Performance Test Vehicle and Development του Τεχνικού Κέντρου της Hyundai Motor Europe, σκιαγραφεί το στόχο για το i30 Ν ως εξής: «Ο κύριος στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την οδηγική απόλαυση. Συμβολίζοντας έναν διπλό ελιγμό πίστας «chicane», όπου το λογότυπο «Ν» ενσωματώνει αυτή την πτυχή. Ένα ευέλικτο όχημα που είναι απολαυστικό στην οδήγηση».

Το Hyundai i30 Ν θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων της Hyundai Motor. Βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Το i30 Ν θα είναι το τρίτο μέλος της οικογένειας i30, μετά την έναρξη διάθεσης της πεντάθυρης έκδοσης, τον Ιανουάριο και του  i30 Tourer (Wagon) τον Μάρτιο.

Στη Σουηδία οι δοκιμές του Hyundai i30 Ν

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: