Στα Χανιά η Γιάννα Αγγελοπούλου: Εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης στην Κρήτη

Εγκαίνια έκθεσης για την Επανάσταση 1821 στο Ενετικό Λιμάνι: Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη αναφερόμενη στην υπαίθρια έκθεση την χαρακτήρισε πολύ σημαντική — Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις την Κυριακή 6 Ιουνίου

Παρουσία της προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου εγκαινιάστηκε το βράδυ της Κυριακής στο παλιό λιμάνι της πόλης των Χανίων η υπαίθρια έκθεση αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης στην Κρήτη.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»,κομψή όπως πάντα, απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών (ΕΚΙΜ) / Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (ΙΜΚ).

Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην έκθεση από τον Πρόεδρο της ΕΚΙΜ, Καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινό.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, και ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής.

Η Έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με χορηγό την εταιρεία Πλαστικά Κρήτης Α.Ε. και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης και τα Ιδρύματα Α. & Μ. Καλοκαιρινού και θα περιοδεύσει και σε άλλες πόλεις της Κρήτης.

Η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου -Δασκαλάκη αναφερόμενη στην υπαίθρια έκθεση την χαρακτήρισε πολύ σημαντική, καθώς όπως είπε, «βγάζει στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας, όπως συμβαίνει και με άλλες δράσεις σε όλη την Ελλάδα».
Δείτε βίντεο


.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: