Στα Μέγαρα η αυλαία του Rotax MAX Challenge 2024

Με συμμετοχές που ξεπερνούν τον αγώνα του 2023 γίνεται σήμερα στην πίστα karting των Μεγάρων, η τελική αναμέτρηση.

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα στην Καλαμάτα και τις εντυπωσιακές συμμετοχές του αγώνα των Σερρών, αυτή την Κυριακή 23 Ιουνίου, γίνεται ο τελευταίος αγώνας για το Rotax MAX Challenge Greece!  Το μεγάλο φινάλε της φετινής σεζόν διεξάγεται -όπως πέρυσι- στην πίστα karting των Μεγάρων.

Σε αυτό το τελευταίο ραντεβού του 2024, οι συμμετοχές είναι αισθητά αυξημένες σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό γύρο. Παρότι έχει περιοριστεί πια ο αριθμός των οδηγών που διεκδικούν τα φετινά έπαθλα σε κάθε κατηγορία αλλά και τα εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς, θα δούμε συνολικά 32 ταλαντούχους οδηγούς να παρατάσσονται στο grid!

Κι αυτό, σε μία αριστερόστροφη, άκρως απαιτητική πίστα, με μέσο πλάτος τα 8 μέτρα και μήκος στα 975.

Ας δούμε λοιπόν, πως μοιράζονται οι συμμετοχές στις επί μέρους κατηγορίες.

Ξεκινώντας από του Λιλιπούτειους αθλητές μας, στο ίδιο grid θα παραταχθούν οι δέκα αγωνιζόμενοι των Micro MAX (8-11 ετών) και Mini MAX (10-13 ετών).

Στη Junior MAX (12-14 ετών) που είναι η πολυπληθέστερη κατηγορία σε αυτό το αγωνιστικό ραντεβού, οι συμμετοχές ανέρχονται σε εννέα. Στη Senior MAX (15+ ετών) έχουμε έξι αθλητές που θα διεκδικήσουν τη νίκη, σε μία ημέρα όπου το θερμόμετρο θα είναι στο κόκκινο, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά βάσει των πολυαναμενόμενων μαχών ρόδα με ρόδα.

Όσο για την απαιτητική κατηγορία DD2 MAX (15+ ετών), εκεί οι συμμετέχοντες είναι επτά, με τρεις εξ αυτών να ανήκουν στην Κλάση DD2 MAX Master (32+ ετών). Όμως όλοι, είναι το ίδιο διψασμένοι για ένα θετικό αποτέλεσμα στο κύκνειο άσμα της σεζόν.

Στο RMC 2024 έχουν διατηρηθεί τα βασικά χαρακτηριστικά του επάθλου, όπως η χρήση σφραγισμένων κινητήρων ROTAX 125 MAX Evo, η ιπποδύναμη των οποίων αυξάνεται γραμμικά ανάλογα την κατηγορία αλλά και η αποκλειστική χρήση ελαστικών της MOJO.

Στο φινάλε της διαδρομής για τη φετινή σεζόν, θα προκύψουν όχι μόνο οι επαθλούχοι του 2024 αλλά και οι οδηγοί που θα σφραγίσουν εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς Rotax MAX Challenge, που θα διεξαχθούν στο Circuito Internazionale di Napoli, στο Sarno της Ιταλίας, από τις 19 έως τις 26 Οκτωβρίου.

Στα Μέγαρα η αυλαία του Rotax MAX Challenge 2024 gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: