Σουηδία: Έκαψαν το Κοράνι έξω από την τουρκική πρεσβεία

Το απόγευμα του Σαββάτου (21/1) στο πλαίσιο διαδηλώσεων έξω από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη ο Ράσμους Παλουντάν από το ακροδεξιό κόμμα Stram Kurs έκαψε αντίτυπο από το Κοράνι.

Η κίνηση αυτή, προκάλεσε την οργή της Τουρκίας η οποία καταδίκασε το κάψιμο του Κορανίου, χαρακτηρίζοντάς το ως «έγκλημα μίσους».


«Το να επιτρέπεται αυτή η αντι-ισλαμική πράξη, που στοχεύει τους μουσουλμάνους και προσβάλλει τις ιερές μας αξίες, υπό το πρόσχημα της “ελευθερίας της έκφρασης” είναι εντελώς απαράδεκτο. Αυτό είναι ένα καθαρό έγκλημα μίσους. Καλούμε τις σουηδικές Αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα κατά των δραστών αυτού του εγκλήματος μίσους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Οι ισλαμοφοβικές προκλήσεις είναι φρικτές. Η Σουηδία διαθέτει μεγάλη ελευθερία έκφρασης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η σουηδική κυβέρνηση, ή εγώ, υποστηρίζουμε τις απόψεις που εκφράζονται» τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Τομπάιας Μπίλστρομ.

Από την πλευρά του, ο σύμμαχος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είπε ότι το κοινοβούλιο δεν θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ «υπό αυτές τις συνθήκες».

Νωρίτερα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει πως η σχεδιαζόμενη επίσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα του Σουηδού ομολόγου του στην Άγκυρα ματαιώθηκε μετά την άδεια που έδωσαν οι σουηδικές Αρχές για συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Στοκχόλμη.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: