Σημαντική η τρομοκρατική απειλή στη Βρετανία στον απόηχο της δολοφονίας του βουλευτή Ντέιβιντ Άμες

Σημαντική η τρομοκρατική απειλή για τους βουλευτές μετά τη δολοφονία συναδέλφου τους, σύμφωνα με τη Βρετανίδα υπουργός Εσωτερικών

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Πρίτι Πατέλ, δήλωσε ότι το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής για τα μέλη του κοινοβουλίου θεωρείται σημαντικό, λίγες ημέρες μετά τη φονική επίθεση με μαχαίρι κατά του βουλευτή Ντέιβιντ Έιμες σε δημόσια συνάντηση στην εκλογική του περιφέρεια.

«Το Κοινό Κέντρο Ανάλυσης Τρομοκρατίας διεξήγαγε ανεξάρτητη επανεξέταση του κινδύνου που αντιμετωπίζουν τα μέλη του κοινοβουλίου», δήλωσε η Πατέλ ενώπιον των βουλευτών.

«Παρότι δεν βλέπουμε καμιά πληροφορία ή πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών που να δείχνουν αξιόπιστη, συγκεκριμένη ή επικείμενη απειλή, πρέπει να ενημερώσω τη Βουλή των Κοινοτήτων ότι το επίπεδο της απειλής που αντιμετωπίζουν τα μέλη αυτού του σώματος θεωρείται επί του παρόντος σημαντική», προσέθεσε.

Η επίθεση με μαχαίρι στο Έσeξ η οποία στοίχισε τη ζωή του Ντέιβιντ Άμες αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική ενέργεια, είχε ανακοινώσει η βρετανική αστυνομία.

«Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό», ανέφερε δελτίο Τύπου της αστυνομίας.

Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία των μεθοδιστών συνελήφθη 25χρονος. Την έρευνα για την υπόθεση διενεργεί η αντιτρομοκρατική.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: