Σερβία: Ένοπλοι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να ληστέψουν το κεντρικό υποκατάστημα της τράπεζας

Στη πόλη Λεποσάβιτς στο Βόρειο Κόσοβο ένοπλοι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να ληστέψουν το κεντρικό υποκατάστημα της Τράπεζας της Σερβίας (NBS).

Η απόπειρα ληστείας έγινε κατά την στιγμή της φόρτωσης, σε θωρακισμένο όχημα ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι, χρημάτων που προορίζονταν για σερβικές τράπεζες που λειτουργούν στο Κόσοβο. Όπως ανακοινώθηκε από την Τράπεζα της Σερβίας, οι επίδοξοι ληστές άνοιξαν πυρ κατά των ανδρών που διασφάλιζαν την μεταφορά των χρημάτων, οι οποίοι ανταπέδωσαν. Κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε ελαφρά ένας υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι.

Οι κουκουλοφόροι τράπηκαν σε φυγή χωρίς να καταφέρουν να αποσπάσουν κάποιο χρηματικό ποσό, αναφέρει η Τράπεζα της Σερβίας.

Σημειώνεται ότι στο Βόρειο Κόσοβο δεν υπάρχει αστυνομική δύναμη από τις 5 Νοεμβρίου όταν παραιτήθηκαν ομαδικά όλοι οι Σέρβοι αστυνομικοί εξαιτίας της διένεξης για τις πινακίδες κυκλοφορίας. Τη διασφάλιση της έννομης τάξης έχει αναλάβει η ευρωπαϊκή αστυνομική δύναμη EULEX η οποία ωστόσο έχει περιορισμένες δυνατότητες λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι κατηγόρησε για το συμβάν «τις εγκληματικές ομάδες που κατευθύνονται από το Βελιγράδι» και ανήγγειλε την αποστολή αστυνομικής δύναμης στο Βόρειο Κόσοβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: