Serial killer στην Κύπρο: Γέμισε την λίμνη με πτώματα, τρία σημεία «έδειξε» το σόναρ

Με την κατάδυση ειδικής ρομποτικής κάμερας και ενός συστήματος Sonar θα συνεχιστούν και σήμερα Τρίτη οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων θυμάτων του 35χρονου serial killer.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό που πραγματοποιήθηκαν χθες Δευτέρα 06-05-2019 δεν είχαν αποτέλεσμα. Ωστόσο, σύμφωνα με το sigmalive.com, σηματοδοτήθηκαν τρία σημεία, τα οποία αναμένεται να ερευνηθούν από την ρομποτική κάμερα.

Πάντως, σε περίπτωση κατά την οποία δεν εντοπιστεί οτιδήποτε στην Κόκκινη Λίμνη, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος η τρίτη βαλίτσα να έχει καλυφθεί από μεγάλη ποσότητα λάσπης λόγω της μετατόπισης από την επιχείρηση ανάσυρσης των δύο άλλων βαλιτσών, αναμένεται τα αποτελέσματα που κατέγραψε το Sonar να αποσταλούν στη Βρετανία για να μελετηθούν τα σημεία που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», ώστε να διαφανεί τι υπάρχει κάτω από τη λάσπη, όπου η εικόνα δεν είναι ξεκάθαρη.

Να σημειωθεί ότι οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard είχαν προτείνει τη σάρωση ολόκληρης της Κόκκινης Λίμνης αλλά και της λίμνης Ξυλιάτου με το σύστημα Sonar.

Κατά την διάρκεια των ερευνών σηματοδότηκαν τρία σημεία, στα οποία θα επιχειρήσει σήμερα να καταδυθεί ο δύτης.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν μέχρι την ανεύρεση και της τρίτης βαλίτσας, μετά τον εντοπισμό των άλλων δυο στις οποίες υπήρχαν οι σοροί δυο εκ των θυμάτων του καθ” ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνου.

Η βαλίτσα που έγινε το φέρετρο για την 8χρονη στον υγρό τάφο

Με μια βαλίτσα έκανε το μεγάλο ταξίδι αποχαιρετώντας τη σύντομη ζωή της η 8χρονη Έλενα Ναταλία Μπουνέα.

Η βαλίτσα, η οποία έγινε το φέρετρο στον υγρό τάφο της Κόκκινης Λίμνης, βρέθηκε και ανασύρθηκε, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο είχε βρεθεί η βαλίτσα, με ό,τι είχε απομείνει από τη μητέρα της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα.

Μάνα και κόρη άφησαν την τελευταία τους πνοή στα χέρια του ανθρώπου που μέχρι σήμερα δεν έχει ψελλίσει μια συγγνώμη, δεν έχει αφήσει ένα δάκρυ να κυλήσει, δεν έχει δείξει ίχνος μεταμέλειας σύμφωνα με το politis.com.cy.

Ένα κουβάρι θάνατος

Τα στοιχεία που είχε συλλέξει το sonar, που από το Σάββατο άρχισε να σαρώνει τον βυθό, έδειχναν πως κάτι υπήρχε, χωρίς όμως να είναι σαφές αν επρόκειτο για μία από τις βαλίτσες που είχε πετάξει στο νερό ο «Ορέστης» για να εξαφανίσει τα ίχνη των εγκλημάτων του.

Η ρομποτική κάμερα επιβεβαίωσε το εύρημα και αμέσως μετά οργανώθηκε η κάθοδος δύτη στο νερό για να σηκώσει τη βαριά αποσκευή μιας ζωής χαμένης πρόωρα. Όταν η βαλίτσα ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στην όχθη, όλοι κρατούσαν την ανάσα τους, ξέροντας το περιεχόμενό της.

Το ερώτημα ήταν εάν επρόκειτο για την 8χρονη Έλενα ή για την 28χρονη Μαρικάρ. Όπως ανέφερε πηγή που βρισκόταν στη σκηνή, όταν ανοίχθηκε η βαλίτσα υπήρχε ένας σωρός από λάσπες, κόκαλα και σάρκες σε προχωρημένη σήψη και λωρίδες από τα ρούχα της Έλενας.

Αρχικώς θεωρήθηκε παρακινδυνευμένο να πει κάποιος ότι επρόκειτο για σορό παιδιού, αλλά το μέγεθος των οστών δεν άφησε πολλές αμφιβολίες. Αυτοψία έκαναν οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους.

Παράλληλα θα γίνει σύγκριση του γενετικού υλικού της πρώτης σορού που βρέθηκε στη Κόκκινη Λίμνη με αυτήν που βρέθηκε χθες, ώστε να ταυτοποιηθεί και επιστημονικά με DNA ότι πρόκειται για μάνα και κόρη. Επισήμως η ταυτότητα θα γίνει γνωστή με DNA από εν ζωή συγγενείς ή από γενετικό υλικό που υπάρχει σε ρούχα των θυμάτων.

Τα πρώτα θύματα του serial killer

Σύμφωνα με την ομολογία του «Ορέστη», η Λίβια και η Έλενα ήταν τα πρώτα θύματά του, αλλά οι ανακριτές έχουν πολλές αμφιβολίες για το αν λέει την αλήθεια. Η νεκροτομή, που είχε γίνει με τη συμμετοχή του Α. Μαρνερίδη, είχε καταδείξει ότι η Λίβια δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό – κεφαλοκλείδωμα. Ο δράστης είχε πλησιάσει τη γυναίκα από πίσω και της έσφιξε τον λαιμό, χωρίς να σπάσει τον αυχένα, με το εσωτερικό μέρος του αγκώνα.

Ο τρόπος της δολοφονίας και το γεγονός ότι η Λίβια δολοφονήθηκε μαζί με την κόρη της είναι στοιχεία που δείχνουν δράστη που δεν σκότωνε για πρώτη φορά. Την ίδια υποψία δημιουργεί και ο τρόπος που ο «Ορέστης» επιχείρησε να εξαφανίσει τα πτώματα μέσα σε βαλίτσες και σε χώρο που γνώριζε καλά, έχοντας την πεποίθηση ότι το μυστικό του θα έμενα για πάντα στη λάσπη της Κόκκινης Λίμνης.

Ακόμα δύο σοροί

Από τους φόνους που έχει ομολογήσει, λείπουν ακόμα δύο σοροί. Η μία είναι της 6χρονης Σιέρα που είπε πως πέταξε στη Λίμνη Μεμί και η άλλη της 28χρονης Μαρικάρ που κατά τον ίλαρχο βρίσκεται στη Κόκκινη Λίμνη. Πιθανότατα η Μαρικάρ να μην είχε τοποθετηθεί σε βαλίτσα και γι’ αυτό η Πυροσβεστική μαζί με τους ιδιώτες που διενεργούν την έρευνα εξετάζουν κάθε στοιχείο που δημιουργεί υποψίες.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, ο οποίος βρίσκεται από την πρώτη ημέρα στα σημεία των ερευνών, σε περίπτωση που οι έρευνες με το sonar δεν φέρουν αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιηθούν και άλλα μέσα με εξειδικευμένο εξοπλισμό ώστε να ερευνηθεί και το υπέδαφος κάτω από την επιφάνεια του βυθού.

Οι έρευνες αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα με την ελπίδα πως το δράμα και οι αγωνία των συγγενών θα λάβει τέλος έστω και με αυτό τον δραματικό τρόπο.

(?)

Πηγή: diethnh

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: