Σεισμός 4,8 Ρίχτερ έπληξε την ανατολική Τουρκία, δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί

Η σεισμική δόνηση ήταν επιφανειακή — Δείτε χάρτη με το επίκεντρο

Σεισμός 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα, στις 12:19 τοπική ώρα στην Τουρκία, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Η δόνηση είχε επίκεντρο 45 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Μαλάτεια και ήταν επιφανειακός με βάθος μόλις πέντε χιλιομέτρων.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet μετέδωσε την έκτακτη είδηση, καταγράφοντας τη σεισμική δόνηση στα 4,7 Ρίχτερ. 

Μέχρι και αυτή την ώρα, 14:45, δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. 

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, σύμφωνα με το CNN Türk  σε κοντινές περιοχές, όπως τα Άδανα και το χωριό  Adıyaman.

Υπενθυμίζεται ότι εισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης  στη νότια Τουρκία, κοντά στα Άδανα.


Η Μαλάτεια είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας της ανατολικής Τουρκίας.

Η Μαλάτεια είναι η αρχαία Μελιτηνή της εποχής των Σταυροφοριών και είναι η πόλη που γεννήθηκε ο Άγιος Ευθύμιος (373-473), ένας από τους θεμελιωτές του βυζαντινού μοναχισμού στην Παλαιστίνη. Η Μελετίνη αποτέλεσε αργότερα κέντρο του Μονοφυσιτισμού.


*Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων..

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: