Σάρωσε στις ταξινομήσεις Ιανουαρίου η Opel στην Ελλάδα–Για πρώτη φορά χάνει την κυριαρχία της η Toyota

Ο Ιανουάριος έκλεισε και οι ταξινομήσεις του ΣΕΑΑ έφεραν την Opel στην πρώτη θέση. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία αφού η Opel Ελλάς , μέσα σε λίγους μήνες -από τότε που πέρασε στον Όμιλο Συγγελίδη- έκανε ρεκόρ πωλήσεων και πέρασε ακόμη και την Toyota που επι σειρά ετών κατείχε την πρώτη θέση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέξαμε οι συνολικές ταξινομήσεις ήταν 10 611 ενώ τον αντίστοιχο μήνα του 2022 ήταν 5.522.  Είναι σημαντικό σε μια τόσο αυξημένη αγορά να κερδίζει την πρωτιά η Opel.

Tον Ιανουάριο 2023 η Opel στα επιβατικά έκανε ρεκόρ πωλήσεων με 1.393 ταξινομήσεις και μερίδιο αγοράς 13,1%.

Έκανε ακόμη ρεκόρ πωλήσεων σε επιβατικά και επαγγελματικά με 1.437 ταξινομήσεις και 12.3% μερίδιο αγοράς.

Το Opel Corsa σάρωσε και ήρθε πρώτο μοντέλο σε πωλήσεις ανεξαρτήτως κατηγορίας και πρώτο στην κατηγορία Β

Τέλος πρώτο στα ηλεκτρικά της κατηγορίας Β ήρθε και το Οpel Corsa – e.

Φαίνεται ότι ο συνδυασμός της ποιότητας των γερμανικών αυτοκινήτων της Opel με την νέα πολιτική που εφάρμοσε ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Συγγελίδη,  Πέτρος Πιπερίδης, εκτιμήθηκε από τους υποψήφιους αγοραστές και ανέβασαν την Opel και συγκεκριμένα το Corsa στην πρώτη θέση των ταξινομήσεων το μήνα Ιανουάριο.

Το Opel Corsa είναι το best seller μοντέλο της Opel με περισσότερες από 18 εκατομμύρια πωλήσεις στην 40ετή πορεία του. Το Corsa τελευταίας γενιάς έρχεται να προσφέρει το πιο πλήρες πακέτο στην ιστορία του, με κινητήρες τελευταίας γενιάς, αμιγώς ηλεκτρική μορφή αλλά και τεχνολογίες που κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη από ποτέ.

Opel Corsa-e: Προσιτή ηλεκτροκίνηση για όλους

Η Opel έκανε την ηλεκτροκίνηση ιδιαίτερα προσιτή με το λανσάρισμα του ηλεκτρικού Corsa-e το 2019. Με αυτονομία έως 353 χλμ. το πενταθέσιο μοντέλο είναι απολύτως κατάλληλο για καθημερινή χρήση. Η μπαταρία 50 kWh μπορεί να φορτίσει στο 80% σε περίπου 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή ενώ παράλληλα, χάρη στην ισχύ των 136 ίππων και την άμεσα διαθέσιμη μέγιστη ροπή των 260 Nm, το Corsa-e χρειάζεται μόλις 8,7’’ για να επιταχύνει από 0 στα 100 km/h. Η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150χλμ./ώρα.

Από την άλλη, το Corsa διατίθεται με ιδιαίτερα οικονομικούς κινητήρες βενζίνης και diesel που αποδίδουν από 75 άλογα έως 130. Οι επιλογές κιβωτίων περιλαμβάνουν χειροκίνητα συστήματα μετάδοσης πέντε και έξι σχέσεων, αλλά και ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που διατίθεται για πρώτη φορά με το Corsa. Τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, όπως η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, η αναγνώριση οδικών σημάτων, το προσαρμοζόμενο cruise control, η προειδοποίηση τυφλού σημείου και διάφορα συστήματα υποβοήθησης στάθμευσης, από park pilot μέχρι πανοραμική κάμερα οπισθοπορείας 180 μοιρών, συνθέτουν το τεχνολογικό προφίλ του μοντέλου.

Σάρωσε στις ταξινομήσεις Ιανουαρίου η Opel στην Ελλάδα–Για πρώτη φορά χάνει την κυριαρχία της η Toyota gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: