Σαπφώ Νοταρά: Η μεγάλη ηθοποιός που «έφυγε» μόνη και με ένα σβησμένο τσιγάρο στο χέρι

Σαν σήμερα, στις 11 Ιουνίου 1985, έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου, Σαπφώ Νοταρά. Πέθανε εντελώς μόνη και αβοήθητη, σε διαμέρισμα που διέμενε επί της πλατείας Κουμουνδούρου.

Τη βρήκαν νεκρή δύο ημέρες αργότερα, στις 13 Ιουνίου και με ένα σβησμένο τσιγάρο στο χέρι.

Η Σαπφώ Νοταρά μοναδική στο είδος της ξεχώρισε για το ταλέντο της από την πρώτη στιγμή και πολύ σύντομα έγινε μόνιμη συνεργάτιδα των μεγαλύτερων θιάσων της πρωτεύουσας, ανεβαίνοντας στη σκηνή με τα ιερά τέρατα της εποχής.

Ερμήνευσε ρόλους τόσο του κλασικού ρεπερτορίου όσο και του ελληνικού θεάτρου, με τη χαρακτηριστική βραχνή φωνή της να την κάνει τόσο αγαπητή στο κοινό.

Το πλατύ κοινό ωστόσο τη γνώρισε και την αποθέωσε από τους ρόλους που ερμήνευσε στον ελληνικό κινηματογράφο. Μπορεί οι περισσότεροι ρόλοι της να μην ήταν πρωταγωνιστικοί, ωστόσο είχε ένα μοναδικό τρόπο να επιβάλει την παρουσία της στις ταινίες και να καθιερωθεί σε μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες κωμικούς.

Οι ατάκες της «Εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορρα» και το «Μπουρλότο» είναι πλέον ιστορικές.

Συνυφασμένη με ρόλους φωνακλούς, γκρινιάρας, αθυρόστομης αλλά και καλόψυχης υπηρέτριας ή μητέρας, με αυτή την διαπεραστικά δυνατή και βραχνή φωνή, η Σαπφώ Νοταρά υπήρξε η αγαπημένη αγριοφωνάρα του ελληνικού κινηματογράφο.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε επιλέξει να κάνει παρέα μόνο με λίγους ανθρώπους – ανάμεσά τους ο Γιάννης Τσαρούχης.

Η σπουδαία κωμικός πέθανε μόνη και αβοήθητη στο διαμέρισμα που διέμενε στην πλατεία Κουμουνδούρου, στον αριθμό 22, το ενοίκιο του οποίου πλήρωνε κάποιος άγνωστος επιχειρηματίας θαυμαστής της. Η αστυνομία βρήκε την σορό της μετά από δύο μέρες, τον Ιούνιο 1985. Καθόταν στην συνηθισμένη της θέση με ένα τσιγάρο που είχε σβήσει στο χέρι της.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του newsbeast.gr για την αγαπημένη αγριοφωνάρα του ελληνικού κινηματογράφου

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: