Σαμ Μπάνκμαν – Φριντ: Δεν έκλεψα κεφάλαια πελατών και σίγουρα δεν έκρυψα δισεκατομμύρια

Ο Σαμ Μπάνκμαν — Φριντ υποστήριξε ότι δεν έκλεψε χρήματα, ενώ απέδωσε την κατάρρευση του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου FTX σ’ ένα μεγάλο κραχ στις αγορές κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με ανάρτησή του ένα μήνα μετά τη σύλληψή του για απάτη στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στο Μανχάταν τον περασμένο μήνα δήλωσαν ότι ο Μπάνκμαν — Φριντ υπεξαίρεσε δισεκατομμύρια δολάρια από πελάτες της FTX για να αποπληρώσει χρέη για το hedge fund του, την Alameda Research, να αγοράσει πολυτελή ακίνητα και να χορηγήσει πολιτικές εκστρατείες στις ΗΠΑ. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος.

«Δεν έκλεψα κεφάλαια και σίγουρα δεν έκρυψα δισεκατομμύρια», έγραψε στη διαδικτυακή πλατφόρμα Substack, σε μια σπάνια δημόσια δήλωση για Αμερικανό υπόδικο.

Οι συνήγοροι συνήθως συμβουλεύουν τους πελάτες να παραμένουν σιωπηλοί πριν από τη δίκη, επειδή οι εισαγγελείς ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν τα σχόλιά τους εναντίον τους στο δικαστήριο.

Στην ανάρτησή του, ο Μπάνκμαν — Φριντ δεν αναφέρθηκε άμεσα στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς στο Μανχάταν τον περασμένο μήνα, ότι παραπλάνησε επενδυτές και δανειστές σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες της FTX και της Alameda.

Υποστήριξε ότι η Alameda απέτυχε να αντισταθμίσει ένα «ακραίο» κραχ στις αγορές κρυπτονομισμάτων πέρυσι. «Η Alameda έγινε μη ρευστοποιήσιμη, το ίδιο και η FTX International, επειδή η Alameda είχε ανοιχτή θέση στην FTX», έγραψε.

Ο 30χρονος άλλοτε δισεκατομμυριούχος δήλωσε επίσης ότι το αμερικανικό σκέλος της FTX είναι «πλήρως φερέγγυο» και ότι η διεθνής μονάδα της έχει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

Τον περασμένο μήνα, δύο από τους στενότερους συνεργάτες του παραδέχθηκαν την ενοχή τους για την εξαπάτηση πελατών και συμφώνησαν να συνεργαστούν με την έρευνα των εισαγγελέων.

Η Καρολάιν Έλισον, πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Alameda, κατέθεσε ότι ο Μπάνκμαν — Φριντ και άλλα στελέχη της FTX έλαβαν δισεκατομμύρια δολάρια σε μυστικά δάνεια από την Alameda.

Ο Μπάνκμαν Φριντ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250 εκατομμυρίων δολαρίων τον Δεκέμβριο και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στο σπίτι των γονιών του στο Palo Alto, στην Καλιφόρνια.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: