Σάλος στην Ιρλανδία για το βίντεο με προσωπική στιγμή του Λέο Βαράντκαρ

Ένα βίντεο με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ιρλανδίας και πρώην πρωθυπουργό, Λίο Βαράντκαρ, να διασκεδάζει σε νυχτερινό κέντρο άνοιξε τη συζήτηση στην Ιρλανδία για τα κοινωνικά δίκτυα και την ιδιωτικότητα.

Το σύντομο βίντεο, που εικονίζει τον Βαράντκαρ σε γκέι μπάρ προ ημερών στο Δουβλίνο, ήδη έχει εκατομμύρια θεάσεις, παρά το ότι έχει διαγραφεί από το TikTok. Τα μέσα ενημέρωσης στην Ιρλανδία επέλεξαν να μην αναφερθούν στο θέμα, σεβόμενα την ιδιωτικότητα του Βαράντκαρ.

Ο 43χρονος Βαράντκαρ είχε αποκαλύψει το 2015 ότι είναι ομοφυλόφιλος. Συχνά συνοδεύεται από τον σύντροφό του σε επίσημες εκδηλώσεις.

Σε δηλώσεις του δεν ήθελε μεν να σχολιάσει το ζήτημα, αλλά έμμεσα παραδέχτηκε ότι έκανε λάθος. «Όλοι κάνουν λάθη στην κρίση τους, δεν θα ήσουν άνθρωπος αν δεν έκανες», είπε.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός Μίκεαλ Μάρτιν καταδίκασε τη δημοσιοποίηση του βίντεο λέγοντας ότι πλήττει την ιδιωτικότητα του Βαράντκαρ.

Η Ιρλανδία, όπως σημειώνει ο Guardian, είναι κοντά στη θέσπιση μιας ρυθμιστικής αρχής για τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ και η ΕΕ θα κάνει αυστηρότερους τους κανονισμούς για τις εταιρείες που διαχειρίζονται πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων.

Η δημοσιοποίηση ήλθε λίγες ημέρες πριν από την επιστροφή του Βαράντκαρ στην πρωθυπουργία (στις 17 Δεκεμβρίου), βάσει της συμφωνίας που έκανε με τον Μάρτιν για εναλλαγή στην προεδρία της κυβέρνησης.

Η υπόθεση θυμίζει αυτή με τα βίντεο που διέρευσαν τον Αύγουστο με την πρωθυπουργλό της Φινλανδίας να διασκεδάζει σε πάρτι σε κατοικία φίλων και σε νυχτερινό κέντρο. Η Σάνα Μαρίν είχε δεχτεί μάλιστα να υποβληθεί σε τεστ για τη χρήση ναρκωτικών, το οποίο ήταν αρνητικό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: