Ρουμανία: «Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο, ήταν σαν να έπεσε τρένο πάνω μας» λέει ο οδηγός του λεωφορείου

Τα τραγικά δευτερόλεπτα του δυστυχήματος στο Βουκουρέστι στη Ρουμανία περιέγραψε ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου ο οποίος οδηγούσε 18 ολόκληρες ώρες και όπως υποστηρίζει, δεν έτρεχε και ήταν προσεκτικός, εκτός από εκείνα τα μοιραία δευτερόλεπτα που άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας.

«Ήταν σαν να έπεσε πάνω μας τρένο» λέει στο Mega και συντετριμμένος για τον θάνατο ενός ανθρώπου αδυνατεί να ξεχάσει τη στιγμή. «Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», σημειώνοντας ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα ”από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός”. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα».

Δείτε βίντεο:


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cpb3l2sznrld)

Στο μεταξύ, δύο εικοσιτετράωρα μετά το φονικό τροχαίο, ακόμη πέντε Έλληνες επιβάτες του μοιραίου λεωφορείου πήραν εξιτήριο από νοσοκομείο του Βουκουρεστίου. Κι ενώ ακόμη οκτώ επιβάτες του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου παραμένουν σε νοσοκομεία του Βουκουρεστίου, οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στο σημείο καρμανιόλα που έγινε το δυστύχημα αφού μέσα σε λίγους μήνες έχουν σημειωθεί εκεί πολλά τροχαία.

Την ίδια ώρα, ο Ρουμάνος βουλευτής Καταλίν Ντρούλα δίνει άλλη διάσταση καθώς υποστηρίζει ότι οι τοπικές Αρχές του Βουκουρεστίου ανέφεραν ότι το λεωφορείο που ενεπλάκη στο δυστύχημα, χτύπησε τις αλυσίδες του περιοριστή ύψους, κάτι που δεν συνέβη όπως υποστηρίζει. «Oι αλυσίδες έχουν χτυπηθεί από άλλα φορτηγά ή πούλμαν όπως φαίνεται στην εικόνα και έχουν μείνει έτσι. Πρακτικά, δεν υπάρχει συντήρηση και επανενεργοποίηση αυτού του στοιχείου ασφαλείας».

Μέχρι να βγει το πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας, ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου παραμένει ελεύθερος από τις ρουμανικές αρχές με τον όρο να παρουσιάζεται οπότε τον καλεί η ρουμανική αστυνομία, έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: