Ρούλα Πισπιρίγκου: Κατέθεσε το αίτημα εξαίρεσης της ανακρίτριας ο Κούγιας

Προχώρησε τελικά στην κατάθεση του αιτήματος εξαίρεσης της 35ης ανακρίτριας ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία βρέθηκε σήμερα επί ώρες στο ανακριτικό γραφείο προκειμένου να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της, Ίριδας και Μάλενας.

Το αίτημα εξαίρεσης που κατατέθηκε σήμερα κατά της ανακρίτριας από τη Ρούλα Πισπιργκου είναι το δεύτερο κατά σειρά. Η πλευρά της 34χρονης και ο συνήγορός της κ. Κούγιας επικαλούνται μεροληψία της δικαστικής λειτουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημα κατατέθηκε στον εισαγγελέα και θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατό. Ίσως ακόμη και αύριο να υπάρξει βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου που θα αποφανθεί επί αιτήματος.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση εξαίρεσης, η απολογία της 34χρονης θα συνεχιστεί από το σημείο που διεκόπη.

Υπενθυμίζεται πως νέα ζήτηματα ανέκυψαν με την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Η κατηγορούμενη μητέρα βγήκε από το ανακριτικό γραφείο μετά τις 5 το απόγευμα, αν και δεν είχε ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του — νωρίτερα ανέφερε: «Έχει δημιουργηθεί μια πολύ σοβαρή εμπλοκή. Της ετέθησαν ερωτήματα σε επίπεδο κουτσομπολιού. Γι’ αυτά που κατέθεσαν οι ιατροδικαστές, καμία ερώτηση. Ζήτησα κι έκανα μια δήλωση στην ανακρίτρια, της είπα ότι αποδεικνύει τη μεροληπτικότητά της και πως μετά τις καταθέσεις των ιατροδικαστών, αρνήθηκε την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους. Η απολογία διεκόπη από την ίδια την κυρία ανακρίτρια, πριν υπογραφεί από την κατηγορουμένη. Αγνόησε το προσωπικό μου πρόβλημα, αποδεικνύοντας τη μεροληπτικότητά της. Είμαι σε παρά πολύ δύσκολη θέση. Η κυρία κατηγορουμένη ήταν άψογη. Ειλικρινής και ανθρώπινη. Υποχρεώνομαι να κάνω αίτηση εξαίρεσης. Αν μπορούσα για ένδειξη διαμαρτυρίας, θα παραιτούμουν της υπεράσπισης. Θα ζητήσω από τον δικηγορικό σύλλογο να διανείμω το υπόμνημα της κατηγορουμένης και την προφορική απολογία της, για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: