Ρώσος serial killer που σκότωσε 78 γυναίκες ζητά να βγει από τη φυλακή για να πολεμήσει τους Ουκρανούς

Ένας από τους πιο αιμοσταγείς εγκληματίες στη Ρωσία, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή για τη δολοφονία δεκάδων γυναικών ηλικίας από 18 έως 50 ετών, ζητά από την κυβέρνηση να αφεθεί ελεύθερος για να πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία, σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο 58χρονος σήμερα Μιχαήλ Πόπκοφ, στον οποίο έχουν αποδοθεί τα παρατσούκλια «Λυκάνθρωπος» και «Μανιακός του Ανγκάρσκ», ελπίζει να επωφεληθεί από ένα αμφιλεγόμενο πρόγραμμα του Πούτιν που επιτρέπει σε καταδικασμένους εγκληματίες να γίνουν μισθοφόροι στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα τη χορήγηση χάρης μετά από έξι μήνες, εφόσον είναι ακόμα ζωντανοί.

Ο Πόπκοφ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε δις ισόβια συν εννέα έτη σε τρεις ξεχωριστές δίκες, βίαζε τα περισσότερα από τα θύματά του προτού τα σκοτώσει χρησιμοποιώντας τσεκούρια, μαχαίρια, κατσαβίδια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα. Παρόλο που έχει καταδικαστεί για 78 δολοφονίες, πηγές από τη ρωσική αστυνομία πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων του μπορεί να αγγίζει τις 200 γυναίκες!

Παρά την ειδεχθή φύση των εγκλημάτων του, οι Ρωσικές αρχές επέτρεψαν στην κρατική τηλεόραση να του πάρει συνέντευξη στην φυλακή, απ’ όπου απηύθυνε έκκληση να αφεθεί ελεύθερος για να ενταχθεί στον στρατό του Πούτιν, ισχυριζόμενος ότι η εμπειρία του από τη θητεία του στον Κόκκινο Στρατό μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη. Σύμφωνα με την Daily Mail, ήδη χιλιάδες κατάδικοι έχουν χρησιμοποιήσει τον συγκεκριμένο τρόπο για να κερδίσουν την ελευθερία τους.

«Ο Πόπκοφ άρχισε μάλιστα ξαφνικά να ομολογεί ακόμα περισσότερες δολοφονίες, στην προσπάθειά του να κερδίσει μια θέση στον στρατό μισθοφόρων Βάγκνερ, με επικεφαλής το Γιεβγιένι Πριγκόζιν, το “φιλαράκι” του Πούτιν», γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Στη συνέντευξή του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Πόπκοφ είπε ότι το όνειρό του είναι να ενταχθεί στον ρωσικό στρατό και να πάει να πολεμήσει στην Ουκρανία. «Δεν θα δίσταζα να το κάνω» λέει χαρακτηριστικά ο serial killer, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η τεχνολογική εκπαίδευση που είχε λάβει κατά τη θητεία του στον Κόκκινο Στρατό, σήμερα θα θεωρούνταν ξεπερασμένη. «Παρότι είμαι στη φυλακή εδώ και μια δεκαετία, δεν νομίζω ότι θα δυσκολευόμουν να μάθω καινούργια πράγματα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο δολοφόνος προσπάθησε να δείξει στη συνέντευξή του ότι η επιθυμία του να πολεμήσει ήταν ισχυρή, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για βιντεοπαιχνίδι, ούτε για κάποιο βιβλίο φαντασίας με υπερήρωες». Παραδέχτηκε πάντως ότι φοβάται το δριμύ ψύχος στο μέτωπο και εξέφρασε την ελπίδα να επιβιώσει από αυτό, εάν τελικά σταλεί στην Ουκρανία.

Ο Πόπκοφ σκόρπισε τον τρόμο την περίοδο 1992-2010 στην πόλη του, την Αρνγκάρσκ, την οποία έλεγε ότι ήθελε να «καθαρίσει από τις πόρνες». Οι ψυχολόγοι που εξέτασαν τον Πόπκοφ μετά τη σύλληψή του τον διέγνωσαν με «δολοφονική μανία», ωστόσο ο εγκληματίας θεωρήθηκε ότι είχε επίγνωση των πράξεών του και ότι ήταν ικανός να δικαστεί.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: