Ρωσία – Πούτιν: «Αυτό που διακυβεύεται στην Ουκρανία είναι η ίδια η ύπαρξη της χώρας μας»

Αυτό που διακυβεύεται στην Ουκρανία «είναι η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας ως κράτους», υποστήριξε σήμερα, Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, σε ομιλία που απηύθυνε σε υπαλλήλους εργοστασίου της αεροπορικής βιομηχανίας στην περιοχή Μπουριατία, κοντά στη λίμνη Βαϊκάλη, στη Σιβηρία.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Πούτιν δεν έκρυψε την ανησυχία του ότι, μετά την επιβολή των δυτικών κυρώσεων, θα μπορούσε να καταρρεύσει η ρωσική οικονομία, ωστόσο, τόνισε ότι τα οικονομικά θεμέλια της Ρωσίας άντεξαν χωρίς να δημιουργηθούν μείζονα προβλήματα.

«Τα θεμέλια της οικονομικής μας σταθερότητας φάνηκαν πιο ισχυρά απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς. Η οικονομική κυριαρχία της Ρωσίας είναι το μείζον κέρδος της προηγούμενης χρονιάς και το ρωσικό χρηματοοικονομικό σύστημα έγινε δυνατότερο», δήλωσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε επίσης ότι, αν και αυξάνονται οι πωλήσεις στην εσωτερική αγορά, θα πρέπει να ενισχυθεί ο εγχώριος ανταγωνισμός.

«Κατά συνέπεια, για μας (η νίκη) δεν είναι ένα γεωπολιτικό καθήκον αλλά μια μάχη για την επιβίωση του ρωσικού κράτους, που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και των παιδιών μας», είπε ο Πούτιν και πρόσθεσε:

«Είναι μια μάχη για τους πληθυσμούς μας που ζουν στην ανατολική Ουκρανία. Άρα, πρέπει να ενωθεί η κοινωνία μας. Μόνον όταν ο εχθρός δει ενωμένη την κοινωνία μας, θα έρθουν οι επιτυχίες και η νίκη».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: