Ρωσία: Ο δήμαρχος της Μόσχας θέλει ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας

Ο δήμαρχος της Μόσχας, ο Σεργκέι Σαμπιάνιν, δήλωσε πως θέλει να επεκταθεί και να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα της πρωτεύουσας της Ρωσίας, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα οι ουκρανικές επιθέσεις με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι.

«Φέτος έχουμε κάνει πολλά για να προστατεύσουμε τη Μόσχα από drones και απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών», ανέφερε ο κ. Σαμπιάνιν σε αντιπροσώπους υπηρεσιών και εταιρειών του δήμου χθες, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τοποθετούνται νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τις τελευταίες εβδομάδες, ως ακόμη και σε καθημερινή βάση, πρόσθεσε.

Παρατηρητές διατηρούν τις αμφιβολίες τους για τους ισχυρισμούς των ρωσικών αρχών περί τα ουκρανικά UAVs που κατ’ αυτές εντοπίζονται και καταρρίπτονται.

Οι ουκρανικές επιδρομές με drones στη ρωσική επικράτεια, που έχουν πολλαπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες και πλέον είναι πρακτικά καθημερινές, έχουν στόχους κυρίως τη Μόσχα, 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα των δυο χωρών, τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Ρωσία το 2014, και πάνω απ’ όλα στρατιωτικά αεροδρόμια, με φόντο την αντεπίθεση του στρατού της Ουκρανίας που ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφραζε στα τέλη Ιουλίου την ικανοποίησή του διότι ο πόλεμος πλέον «φθάνει στο έδαφος της Ρωσίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: