Ρωσία: Ανακοίνωσε συλλήψεις επτά Ουκρανών πρακτόρων στην Κριμαία

Την εξάρθρωση ενός ουκρανικού «τρομοκρατικού» δικτύου στην προσαρτημένη Κριμαία ανακοίνωσαν οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας (FSB) την Τετάρτη εν μέσω της αύξησης των επιθέσεων και των πράξεων «δολιοφθοράς» λίγες ημέρες πριν από τους στρατιωτικούς εορτασμούς της 9ης Μαΐου στη Ρωσία.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας αναφέρει τη σύλληψη επτά ατόμων που συνδέονται με την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με την FSB, απετράπησαν επιθέσεις εναντίον του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία κυβερνήτη της Κριμαίας, Σεργκέι Αξιόνοφ, και άλλων αξιωματούχων.

Στην ανακοίνωση της υπηρεσίας προστίθεται ότι κατασχέθηκαν εκρηκτικά όμοια με εκείνα που χρησιμοποιηθήκαν σε επιθέσεις με στόχο σιδηροδρομικές γραμμές τον Φεβρουάριο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Αξιόνοφ σε ανακοίνωσή του, το δίκτυο αυτό βρίσκεται πίσω και από τα δύο καταγγελλόμενα περιστατικά.

Χωρίς να προσκομίσει αποδεικτικά στοιχεία, ο Αξιόνοφ είπε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως από πίσω βρίσκεται η ουκρανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία το 2014 και τη χρησιμοποίησε ως μια από τις βάσεις της για να εισβάλλει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: