Ρόδος: Του είπαν στο νοσοκομείο ότι είχε ένα απλό κρύωμα και λίγη ώρα μετά πέθανε από έμφραγμα

Αγωγή κατά του Νοσοκομείου Ρόδου κατέθεσε η οικογένεια ενός 49χρονου ο οποίος έφυγε από τα επείγοντα, όπου είχε πάει όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία καθώς του είπαν ότι επρόκειτο «για ένα απλό κρύωμα» και κατέληξε από έμφραγμα, λίγη ώρα αργότερα μέσα σε φαρμακείο, όπου σταμάτησε να πάρει φάρμακα.

Η σύζυγος του 49χρονου, όπως αναφέρει η Ροδιακή προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του Νοσοκομείου της Ρόδου, καταθέτοντας αγωγή με την οποία διεκδικεί το χρηματικό ποσό των 400.000 ευρώ για την ψυχική οδύνη που έχουν υποστεί η ίδια και το τρίχρονο παιδί της.

Η αγωγή κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2023 στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο και προσδιορίστηκε η εκδίκασή της για τις 25 Ιανουαρίου 2024.

Στην ίδια αγωγή, εκτός των χρημάτων για ψυχική οδύνη, ζητείται από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση με την οποία να υποχρεώνει το νοσοκομείο να καταβάλλει στην 42χρονη εφάπαξ το ποσό των 5.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω μηνιαίας στέρησης διατροφής για το ανήλικο παιδί, ανερχόμενη στο ποσό των διακοσίων πενήντα ευρώ για το διάστημα από την επομένη της ημερομηνίας θανάτου του 49χρονου και για 20 μήνες, έως ότου δηλαδή εκδοθεί η σύνταξή της.

Το χρονικό

Στις 20 Μαΐου 2021 στις 21:15 ο 49χρονος αισθάνθηκε εντονότατες ενοχλήσεις στην πλάτη του, οι οποίες του προκάλεσαν δυσφορία και άλγος και διαρκούσαν πλέον της μισής ώρας.

Επειδή φοβήθηκε για την κατάσταση της υγείας του, μετέβη με τη σύζυγό του, εσπευσμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων στην αγωγή, οι πόνοι που βίωνε ο 49χρονος ήταν εξαιρετικά έντονοι, αφού πέραν της δυσφορίας και της δυσκολίας στην αναπνοή, δεν μπορούσε να μετακινηθεί με ευκολία καθώς υπέφερε από έντονους θωρακικούς πόνους, είχε δε καταληφθεί από αίσθημα κόπωσης και αδυναμίας.

Όταν έφτασαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Ρόδου, του έγινε ηλεκτροκαρδιογράφημα και αιματολογικός έλεγχος.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων, ο γιατρός που τον είχε αναλάβει έκρινε – όπως αναφέρεται στην αγωγή- «ότι δεν συνέτρεχε λόγος παραμονής και παρακολούθησης του 49χρονου στο Νοσοκομείο, καθώς υπέφερε από ένα απλό “κρύωμα” για την αντιμετώπιση του οποίου αρκούσε η λήψη των κατάλληλων φαρμάκων, και πρότεινε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την εξέταση του ασθενή, να επιστρέψουν στην οικία τους περί ώρα 23.30 μ.μ. της ίδιας ημέρας, παραλείποντας ωστόσο από έλλειψη επιμέλειας κατά την άσκηση των καθηκόντων του, να τους παραπέμψει εξαρχής σε ιατρό καρδιολόγο, όπως όφειλε να κάνει και όπως δυστυχώς αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι ήταν επιβεβλημένο».

Το ζευγάρι έφυγε από το νοσοκομείο εφησυχασμένο ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό και προτού πάει σπίτι του, σταμάτησαν σε φαρμακείο για να πάρουν το αναλγητικό αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο τους είχε προτείνει για την ανακούφιση του 49χρονου από το «κρύωμα» κατά τη διάγνωσή του ο ανωτέρω ιατρός.

Όταν έφθασαν στο φαρμακείο, η 42χρονη παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο και ο 49χρονος πήγε μέσα για το φάρμακο.

Κατέρρευσε στο φαρμακείο μέσα σε δέκα λεπτά

«Μέσα σε δέκα λεπτά, την 42χρονη την πλησίασε πελάτης του φαρμακείου για να την ρωτήσει αν είναι μαζί με τον κύριο που μπήκε στο φαρμακείο και είχε καταρρεύσει.

Έντρομη η 42χρονη μπήκε στο φαρμακείο, όπου είδε, ότι ο σύζυγός της, βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, υποφέροντας από μεγάλη δυσφορία, αφόρητους πόνους, ενοχλήσεις στο στήθος και τρομερό αίσθημα αδυναμίας, κατάσταση η οποία κυριολεκτικά την τρομοκράτησε γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει, ότι αν και είχαν εξέλθει του Νοσοκομείου, με τη διαβεβαίωση του ανωτέρω ιατρού, πως δεν είναι κάτι σοβαρό, αντίθετα ήταν (δήθεν) ένα απλό «κρύωμα» και δεν συντρέχουν ούτε λόγοι ιδιαίτερης ανησυχίας αλλά (και κυρίως) νοσηλείας και παρακολούθησης, η κατάσταση της υγείας του συζύγου της επιδεινώθηκε, σε σημείο κυριολεκτικά κατάρρευσής του, αφού σε ελάχιστα λεπτά έχασε τις αισθήσεις του, παρά δε τις προσπάθειες του φαρμακοποιού να τον «επαναφέρει» με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στο πλαίσιο παροχής πρώτων βοηθειών και πριν ακόμα έλθει το ΕΚΑΒ, και ενώ η 42χρονη είχε υποστεί κυριολεκτικά σοκ.

Τελικά, ο άτυχος 49χρονος εξέπνευσε μετά τη μεταφορά του στο εναγόμενο Νοσοκομείο την 00.30 π.μ. της 21/5/2021».

Στην ίδια αγωγή, γίνεται αναφορά και στα αίτια θανάτου του 49χρονου, όπου σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή οφείλεται σε έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Η 42χρονη τονίζει στην αγωγή της ότι η ίδια δεν εργάζεται, καθώς ανατρέφει το ανήλικο τέκνο της και το μόνο εισόδημά τους ήταν ο μισθός του συζύγου της.

Ωστόσο, μετά τον θάνατό του πλέον λαμβάνει μία ελάχιστη σύνταξη και ένα κοινωνικό βοήθημα, συνολικού ποσού περίπου 600 ευρώ για την ίδια και το παιδί της.

ΚΟΙΝΩΝΙΑνοσοκομειοΡοδος

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: