Ρεκόρ γύρου στη Σουζούκα με μαλακή γόμα- Ο Lewis Hamilton εσπασε το ρεκόρ μετά από 14 χρόνια

Ο οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas κέρδισε το Ιαπωνικό Grand Prix με στρατηγική δυο αλλαγών μαλακή/μέση/μαλακή γόμα, σε μια απρόβλεπτη, λόγω της διέλευσης του τυφώνα Hagibis την προηγούμενη μέρα, πίστα.

Η βροχή που έπεσε το Σάββατο, ξέπλυνε την γόμα που είχε στρωθεί στην πίστα, την Παρασκευή. Επιπλέον οι ομάδες έχασαν χρόνο πίστας καθώς ακυρώθηκε το FP3 ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές διεξήχθησαν Κυριακή πρωί. Παραταύτα ο ταχύτερος γύρος αγώνα που σημείωσε ο Lewis Hamilton με τη Mercedes έσπασε το ρεκόρ γύρου που κρατούσε από το 2005, ο Kimi Raikkonen.

Η πρόβλεψη ταχύτερης στρατηγικής, στον αγώνα των 53 γύρων ήταν αυτή της μιας αλλαγής: Εκκίνηση με μαλακή γόμα και αλλαγή από τον 24ο — 27ο γύρο σε μέση ως το φινάλε. Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική, θεωρητικά ήταν αυτή των δυο αλλαγών: Δυο μέρη αγώνα 20 γύρων το καθένα, με μαλακή γόμα και ένα με μέση. Η πιο αργή θεωρητικά επιλογή ήταν αυτή της μιας αλλαγής στον 20ο – 23ο γύρο από μαλακή σε σκληρή γόμα.


Το βραβείο Pole Position στο Sebastian Vettel, παρέδωσε για λογαριασμό της Pirelli, ο κ. Δημήτρης Παπαδάκος — Pirelli CCO στη βορειοανατολική Ασία.

Στις δοκιμές η πτώση απόδοσης λόγω υπερθέρμανσης ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο, πιθανόν λόγω των πιο ζεστών συνθηκών. Αυτό οδήγησε τους περισσότερους οδηγούς να υιοθετήσουν στρατηγική δυο αλλαγών, οπότε είχαμε ένα πολύ γρήγορο ρυθμό αγώνα.

Ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel πέτυχε ρεκόρ όλων των εποχών για την πίστα της Suzuka στις κατατακτήριες δοκιμές, ενώ ο Lewis Hamilton έσπασε το ρεκόρ αγώνα που κρατούσε 14 χρόνια.Ο οδηγός της Ferrari, Charles Leclerc ήταν ο μόνος που έκανε 3 αλλαγές προσπαθώντας ν’ ανέλθει μετά την υποχρεωτική αλλαγή ρύγχους στην αρχή του αγώνα, που τον έριξε τελευταίο. Τερμάτισε τελικά 6ος και έπεσε λόγω ποινών στην 7η θέση. Ο οδηγός της Red Bull, Alex Albon σημείωσε το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του τερματίζοντας 4ος. Η Mercedes διατήρησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών, είναι η 6η συνεχή κατάκτηση. Ο οδηγός της McLaren, Carlos Sainz τερμάτισε πιο ψηλά (5ος) απ’ όσους υιοθέτησαν στρατηγική μιας αλλαγής από μαλακή σε μέση γόμα: Μια στρατηγική που υιοθέτησε ένας αριθμός οδηγών. Ο καιρός ήταν στεγνός με τη θερμοκρασία οδοστρώματος στους 39 βαθμούς Κελσίου και τη θερμοκρασία αέρα στους 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΩΣ ΑΠΕΔΩΣΕ Η ΚΑΘΕ ΓΟΜΑ

  • ΣΚΛΗΡΗ C1: Επτά οδηγοί τη χρησιμοποίησαν στον αγώνα, δυο απ’ αυτούς έκαναν μια αλλαγή. Μολονότι δεν δοκιμάστηκε πολύ την Παρασκευή, χρησιμοποιήθηκε για μεγάλα μέρη αγώνα.
  • MEΣΗ C2: Μόνο ο οδηγός της Haas, Romain Grosjean δε χρησιμοποίησε τη μέση γόμα. Αποδείχτηκε χρήσιμη και στη στρατηγική του ενός αλλά και των δυο αλλαγών.
  • ΜΑΛΑΚΗ C3: Τρεις εκ των τεσσάρων πρώτων οδηγών στον τερματισμό υιοθέτησαν στρατηγική μαλακής/μέσης/μαλακής γόμας: Εξαίρεση ήταν ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel με μαλακή/μαλακή/μέση γόμα. Λόγω των ζεστών συνθηκών παρατηρήθηκε μεγαλύτερη πτώση απόδοσης λόγω υπερθέρμανσης απ’ αυτή που αναμένονταν πριν τον αγώνα.

Ρεκόρ γύρου στη Σουζούκα με μαλακή γόμα- Ο Lewis Hamilton εσπασε το ρεκόρ μετά από 14 χρόνια gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: