Ράλι Ακρόπολις : Νικητές Καγιετάνοβιτς-Μπαράν με Ford Fiesta R5

Του Πέρη Χαλάτση

 

Έτσι είναι οι αγώνες. Άλλοι  προηγούνται , άλλοι  πηγαίνουν  αέρα πατέρα και στο τέλος άλλοι κερδίζουν.  Το αγώνα ξεκίνησαν 28 πληρώματα και στην έκθεση της Λαμίας  επέστρεψαν 16.

Φυσικά οι φετινοί νικητές του  SEAJETS Ράλι  Ακρόπολις δεν είναι τυχαίοι. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια. Ο  Καγιετάνοβιτς με συνοδηγό τον Μπαράν με Ford Fiesta R5 είναι οι νικητές του 3ου γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, του Seajets Ράλι Ακρόπολις.

Το πλήρωμα από την Πολωνία στη  1ηειδική του αγώνα είχε  ένα κλαταρισμένο ελαστικό  και  η ψυχολογία και των δύο  έπεσε. Και ενώ είχαν αρχίσει να κάνουν στρατηγική απλά τερματισμού σε μια καλή θέση, η εγκατάλειψη των πρωτοπόρων  Κριάζιν-Φεντόροφ (κάηκε το Skoda Fabia R5) , τους έδωσε άλλη πνοή. Στη συνέχεια οι  βασικοί τους αντίπαλοι  Αλ Ατίγια-Μπομέλ με  Ford Fiesta R5 Evo 2 αντιμετώπισαν  πρόβλημα με τον κινητήρα που έσβησε μέσα στην 7η Ειδική Διαδρομή. Κατάφεραν να συνεχίσουν αλλά λίγο μετά εγκατέλειψαν από  σύστημα διεύθυνσης .

Έτσι στο τέλος , ανενόχλητοι  οι Καγιετάνοβιτς-Μπαράν ανέβασαν πρώτο στη ράμπα του τερματισμού το Ford Fiesta R5.  Η νίκη τους δεν ήταν εύκολη. Το πλήρωμα είχε πολλά προβλήματα αλλά είχε και την τύχη με το μέρος  του.

Ο Καγιετάνοβιτς οδήγησε γρήγορα χωρίς να κάνει λάθη. Έβλεπε και όλους τους αντιπάλους του να έχουν προβλήματα και αυτό του  ανέβασε την ψυχολογία. Όταν βγήκε από τη μέση το δίδυμο Αλ Ατίγια-Μπομέλ, τα πράγματα έγιναν καλύτερα για τον νικητή.

Ο οδηγός από το Κατάρ, δεν ήταν τυχερός  και εγκατέλειψε.  Αλλά και ο  Μπρούνο με συνοδηγό τον Χιούγκο Μαγκαλάες δεν χάρηκαν την πρωτοπορία τους.  Το δίδυμο του Skoda Fabia R5 πήρε  για λίγο την  πρωτοπορία  αλλά δεν μπόρεσε  να την κρατήσει   αφού ο Καγιετάνοβιτς  κινήθηκε πιο γρήγορα. Το πλήρωμα από την Πορτογαλία που είχε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο δεν αποκαταστάθηκε αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

Μέχρι και την τελευταία  ειδική όλα παίζονταν για την 3η θέση. Τελικά τρίτοι γενικής ήταν οι Πολωνοί Γκριζμπ-Βρόμπελ με Skoda Fabia R5. Οι Πολωνοί ανέβηκαν θέσεις όταν ανετράπησαν οι  Μποσταντσί-Βαντασέβερ με το Ford Fiesta R5, αλλά και οι  Φιλιππίδης –Μαχαίρας  με Skoda Fabia R5 .

Πίσω από τους Γκριζμπ-Βρόμπελ τερμάτισαν ο Κύπριος  Τσουλόφτας με τον Ζιροντέ με  Citroen DS3 WRC. Στην 5η θέση και στην ουσία 1ος Έλληνας τερμάτισε ο Σωκράτης Τσολακίδης με συνοδηγό τον  Χάρη  Δήμου με το Skoda Fabia R5 που είχαν  αρκετές άτυχες στιγμές. Το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα που τερμάτισε μέσα στη δεκάδα είναι οι Βασίλης και Παναγιώτης Δρυμούσης με Subaru Impreza, ενώ οι Καρέλλης-Παναγιωτούνης  που είχαν αρκετά κλαταρισμένα ελαστικά κατάφεραν να φέρουν το πανέμορφο Peugeot 208 R2  στην 11η θέση.

 

 

 

 

 

Ράλι Ακρόπολις : Νικητές Καγιετάνοβιτς-Μπαράν με Ford Fiesta R5

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: