Πυρκαγιά στην Ουάσιγκτον: Απειλούνται σπίτια και αγωγός φυσικού αερίου

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτική περιοχή στην κομητεία Κλίκιτατ της πολιτείας Ουάσινγκτον, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να απομακρυνθούν εσπευσμένα.

Ήδη η πυρκαγιά Νούελ Ρόουντ έχει προκαλέσει την καταστροφή πολλών δομών στην περιοχή, ενώ απειλεί σπίτια, αγροκτήματα, καλλιέργειες και ζώα, ηλεκτροπαραγωγικές εγκαταστάσεις που αξιοποιούν φωτοβολταϊκά πλαίσιο και ανεμογεννήτριες καθώς και αγωγό αερίου, σύμφωνα με τις αρχές της κομητείας.

Η πυρκαγιά κινείται προς τον προστατευόμενο χώρο αυτοχθόνων Γιακάμα, σύμφωνα με τον Άλεν Λίμποβιτς, εκπρόσωπο του υπουργείου φυσικών πόρων της πολιτείας Ουάσιγκτον, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μπίκλτον, κοινότητα περίπου 80 κατοίκων που απέχει 190 χιλιόμετρα από το Πόρτλαντ (Όρεγκον).

«Βρισκόμαστε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού»

Η μαίνεται σε περιοχές που κάνουν «δύσκολη» την αντιμετώπισή της, τόνισε ο κ. Λίμποβιτς. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού. Αυτός είναι ο χειρότερος φόβος κάθε πυροσβέστη, διότι η υγρασία μειώνεται ταχύτατα. Οι άνεμοι ενισχύονται. Κι έτσι η φωτιά εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα».

Στην περιοχή σπεύδουν δυνάμεις από παρακείμενες περιοχές. Καίει βόρεια του ποταμού Κολούμπια, φυσικού συνόρου με την πολιτεία Όρεγκον.

Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ποια ήταν η αιτία που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ούτε θάνατοι μέχρι στιγμής.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: