Πρώτο κρούσμα της βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού και στη Ρωσία

Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού που ανιχνεύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, εντοπίστηκε και στη Ρωσία, σε ένα πρόσωπο που επέστρεψε από τη συγκεκριμένη χώρα. Αυτό δήλωσε σήμερα (10/01) η επικεφαλής της Ρωσικής Υγειονομικής Υπηρεσίας Rospotrebnadzor, Άννα Ποπόβα.

Το κρούσμα αυτό, το οποίο επιβεβαίωσε η Ποπόβα μιλώντας στο δίκτυο της δημόσιας τηλεόρασης Rossiïa-1, που επικαλούνται τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντοπίστηκε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργήθηκε σε Ρώσους που επέστρεψαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να είναι 50% έως 74% πιο μεταδοτική σε σχέση με τα άλλα υφιστάμενα στελέχη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μετά την ανίχνευση της παραλλαγής αυτής, σχεδόν 50 χώρες ανέστειλαν τις τελευταίες εβδομάδες τις αφίξεις ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ρωσία είχε αναστείλει τις αεροπορικές της συνδέσεις με τη Βρετανία στις 21 Δεκεμβρίου.

Η βρετανική παραλλαγή του ιού έχει ήδη εντοπιστεί σε αρκετές χώρες όπως η Κίνα, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα και η Χιλή.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: