Προσοχή σε απατηλό sms για δήθεν απενεργοποίηση χρεωστικής τραπεζικής κάρτας (εικόνα)

Δείτε το μήνυμα

Για περίπτωση εξαπάτησης πολίτη στην Πιερία, καθώς και για τη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε, ενημερώνει η Ελληνική Αστυνομία, και συγκεκριμένα η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης διεξάγεται έρευνα για υπόθεση εξαπάτησης πολίτη, από τον οποίο επιτήδειοι κατάφεραν και αφαίρεσαν 18.530 ευρώ, από τον τραπεζικό λογαριασμό του.

Πώς τα κατάφεραν; Το θύμα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο, όπου σαν αποστολέας εμφανιζόταν τράπεζα και τον ενημέρωνε δήθεν ότι η χρεωστική του κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Το θύμα, σύμφωνα με το μήνυμα, για την ενεργοποίηση έπρεπε να χρησιμοποιήσει υπερσύνδεσμο (link) που εμφανιζόταν στο sms και τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε την ιστοσελίδα της τράπεζας, ζητώντας να εισάγει το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό χρήστη (password) του τραπεζικού του λογαριασμού (e-banking).

Κάπως έτσι κατάφεραν να πάρουν τα στοιχεία του και να αποκτήσουν πλήρη πρόσβαση στον τραπεζικό του λογαριασμό, όπου μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πραγματοποίησαν τέσσερα εμβάσματα σε τραπεζικό λογαριασμό, συνολικού χρηματικού ποσού 18.530 ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms), είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email).

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: