Πρίγκιπας Χάρι – Το… κακόγουστο αστείο που του έκανε ο Κάρολος: «Ποιος ξέρει εάν είμαι ο πραγματικός σου πατέρας;»

Το νέο βιβλίο του πρίγκιπα Χάρι υπό τον τίτλο «Spare» θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Και αυτό διότι περιέχει πολλές λεπτομέρειες απ’ όλα όσα συνέβαιναν πίσω από τις κλειστές πόρτες των ανακτόρων και στα παρασκήνια της βασιλικής οικογένειας.

Μάλιστα σε ένα κομμάτι του βιβλίου ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται και στην σχέση που είχε η αδικοχαμένη μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα με τον ταγματάρχη Τζέιμς Χιούιτ και υπογραμμίζει πως ο Κάρολος Γ΄αστειευόμενος του είπε: «Ποιος ξέρει αν είμαι ο πραγματικός σου πατέρας;»

Περιγράφοντας το συγκεκριμένο περιστατικό είπε ότι αυτό συνέβη όταν ο Κάρολος θέλησε να πει ένα από τα καλύτερα του ανέκδοτα — σύμφωνα με τον πρίγκιπα ο πατέρας του είναι λάτρης των ανεκδότων — που είχε σχέση με την επίσκεψή του σε ένα ψυχιατρείο. Όταν ο Κάρολος Γ’ πέρασε το κατώφλι του ψυχιατρείου συνάντησε έναν τρόφιμο ο οποίος ισχυριζόταν ότι ήταν ο πρίγκιπας της Ουαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους ο νυν βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας του είπε ότι εκείνος ήταν ο πρίγκιπας. «Δεν μπορείς να είσαι ο πρίγκιπας της Ουαλίας, εγώ είμαι ο πρίγκιπας της Ουαλίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας του σύμφωνα με τον Χάρι.

Και ενώ ο άνδρας τον άκουγε με προσοχή επαναλάμβανε όσα έλεγε ο Κάρολος. Αμέσως μετά ο Κάρολος — που του αρέσουν οι φιλοσοφικές διαπιστώσεις — επεσήμανε πως «ο καθένας μπορεί να ζει στον δικό του φανταστικό κόσμο» και στη συνέχεια αστειευόμενος του είπε: «Ποιος ξέρει αν είμαι ο πραγματικός σου πατέρας; Ίσως ο πατέρας σου βρίσκεται στο Μπρόντμουρ, αγαπητέ μου γιε!»

Από την πλευρά του ο Χάρι χαρακτήρισε «κακόγουστο» το συγκεκριμένο αστείο. Το περιστατικό συνέβη την περίοδο όπου κυκλοφορούσαν φήμες με βάση τις οποίες ο πραγματικός πατέρας του ήταν ο ταγματάρχης Χιούιτ.

Ο Τζέιμς Χιούιτ από το 1986 έως και το 1991 διατηρούσε σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μάλιστα η ομοιότητα που είχε ο δευτερότοκος γιος του Καρόλου με τον ταγματάρχη πυροδότησε τους ισχυρισμούς οι οποίοι έλεγαν ότι ο δούκας του Σάσσeξ αποτελεί καρπό του έρωτα της Νταϊάνα και του Χιούιτ.

Όπως επισημαίνει ο πρίγκιπας Χάρι οι φήμες εξακολουθούσαν να υφίστανται παρά το γεγονός ότι «η μητέρα μου είχε γνωρίσει τον Ταγματάρχη Χιούιτ πολύ καιρό μετά τη γέννησή μου». Ακόμη προσθέτει πως ακόμα και αν ο Κάρολος είχε σκεφτεί το οτιδήποτε για τον Χιούιτ «το κράτησε για τον εαυτό του».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: