Πρίγκιπας Χάρι κατά της Mirror – Παρακολουθούσαν το αυτοκίνητο της φίλης μου για να βγάλουν ειδήσεις

Σε σχέσεις τους από το παρελθόν και πώς τα ταμπλόιντ αναζητούσαν με κάθε τρόπο -ακόμη και με παρακολουθήσεις- αναφέρθηκε κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του σε βρετανικό δικαστήριο ο πρίγκιπας Χάρι.

Ήταν κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς του να βλέπει λεπτομέρειες της σχέσης του με την Τσέλσι Ντέιβι στα πρωτοσέλιδα της Mirror, εναντίον της οποίας έχει κινηθεί νομικά. Ο πρίγκιπας ισχυρίζεται ότι το Mirror Group Newspapers ασκούσε το τηλεφωνικό χάκινγκ κατά διασημοτήτων – και του ίδιου- σε «βιομηχανική κλίμακα».

Όπως εξήγησε στο δικαστήριο ήταν οδυνηρό για τον ίδιο να ανατρέχει σε παλιές ιστορίες, όπως αυτή για την πρώην φίλη του με την οποία διατηρούσε δεσμό για έξι χρόνια, από το 2004 έως το 2010.

Η MGN αρνείται ότι χρησιμοποίησε παράνομες μεθόδους για να συγκεντρώσει πληροφορίες για τον πρίγκιπα μεταξύ 1996 και 2010, αναφέρει το BBC.

Ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται ότι περίπου 140 άρθρα μεταξύ 1996 και 2010 περιείχαν πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν με παράνομες μεθόδους. Στο Ανώτατο Δικαστήριο εξετάζεται ένα δείγμα 33 από αυτά.

Ο ίδιος δήλωσε στην ακροαματική διαδικασία ότι οι πηγές για ορισμένα άρθρα σχετικά με την ιδιωτική του ζωή είναι «ύποπτες», αλλά κατηγορήθηκε για έλλειψη αδιάσειστων στοιχείων και για «απόλυτη εικασία» από τον Άντριου Γκριν, τον δικηγόρο του MGN.

Τον Απρίλιο του 2006, το People, που ανήκει στον όμιλο MGN, ανέφερε ότι η Ντέιβι είχε ξεσπάσει πάνω στον Χάρι αφότου πήγε σε στριπτιτζάδικο με άλλους δόκιμους από τη στρατιωτική ακαδημία του Σάντχερστ.

Στην κατάθεσή του ο Χάρι είπε ότι «φαίνεται πιθανό» οι λεπτομέρειες των κλήσεων μεταξύ του ζεύγους να αποκτήθηκαν από χάκινγκ, ενώ άλλοι ισχυρισμοί που αποδίδονται σε «βασιλικό πρόσωπο εμπιστοσύνης» είναι «εξαιρετικά ύποπτοι» δεδομένου του πόσο στενά προφύλασσε το ζεύγος τη προσωπική του ζωή.

Αλλά ο δικηγόρος του ομίλου επιμένει ότι οι πληροφορίες ήταν ήδη δημόσια γνωστές και είχαν αναφερθεί σε ανταγωνιστικά μέσα.

Ο Χάρι ερωτήθηκε για δημοσίευμα του People τον Σεπτέμβριο του 2007, το οποίο επικαλούνταν «πηγή του Παλατιού» που έλεγε ότι το ζευγάρι είχε «μνημειώδεις καβγάδες». «Ποτέ δεν συζήτησα λεπτομέρειες με το Παλάτι σχετικά με τη σχέση μου με τη φίλη μου, οπότε το να αποδίδονται τέτοιες πληροφορίες σε πηγή του Παλατιού είναι εξαιρετικά ύποπτο», δήλωσε.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι όλα όσα αποδίδονται σε πηγή του παλατιού είναι αποτέλεσμα τηλεφωνικής υποκλοπής, επειδή το Παλάτι δεν θα γνώριζε αυτές τις πληροφορίες.

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε και πως σε ταξίδι με την Ντέιβι στη Νότια Αφρική είχε εντοπίσει συσκευή παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της, για την οποία κατηγόρησε ευθέως τον ιδιωτικό ντετέκτιβ Μάικ Μπερ που συνεργαζόταν με δημοσιογράφους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: