Πότε ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2020

Τι ζητούν οι έμποροι

Για τις φετινές θερινές εκπτώσεις ετοιμάζονται καταστήματα και καταναλωτές ενόψει Ιουλίου.

Βέβαια, η πανδημία του κορωνοϊού ενδέχεται να επηρεάσει τις ημερομηνίες των εκπτώσεων. Πέρυσι οι θερινές εκπτώσεις ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν στις 31 Αυγούστου.

Υπό κανονικές συνθήκες, οι θερινές εκπτώσεις αναμένεται φέτος να ξεκινήσουν στις 13 Ιουλίου (Δευτέρα) και να ολοκληρωθούν στα τέλη Αυγούστου (πιθανότατα την Κυριακή, 30 Αυγούστου).

Τι ζητούν οι έμποροι

Οι έμποροι έχουν εκφράσει αντιρρήσεις για το παραπάνω σενάριο. Σε επιστολή που είχε στείλει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, ζητούσε τη μετατόπιση της ημερομηνίας έναρξης των θερινών εκπτώσεων κατά 15 ημέρες.

Αν γίνει αποδεκτή η πρόταση του ΕΣΑ τότε οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Αυγούστου. Σύμφωνα με τους εμπόρους, αυτή η αλλαγή θα τούς δώσει τη δυνατότητα να διαθέσουν τα αποθέματά τους που έμειναν απούλητα κατά την περίοδο της καραντίνας.

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά, εκ νέου, την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων κάνοντας λόγο για έναν «παρωχημένο θεσμό».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: