Πόσο είναι το πρόστιμο όταν οδηγείτε και στέλνετε μηνύματα από το κινητό σας

‘Ενα smartphone μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, από μηνύματα και βιντεοκλήσεις μέχρι προβολή ταινίας και live γεγονότων.

Οι ευκολίες που προσφέρουν χιλιάδες, όμως θα πρέπει να μένουν εκτός της οδήγησης για τον απλούστατο λόγο πως αποσπούν σε τεράστιο ποσοστό την προσοχή του οδηγού. Σχεδόν όλοι οι κάτοχοι κινητού έχουν παραδεχθεί πως έχουν «ασχοληθεί» μαζί του ενώ οδηγούν. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε τηλεφωνική κλήση, είτε γραπτό sms, είτε ακόμα και σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Το πρόστιμο  για χρήση κινητού κατά την οδήγηση

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως η χρήση του κινητού είναι νόμιμη μόνο εάν το κινητό είναι τοποθετημένο σε ειδική θέση (που δεν επηρεάζει τα χέρια του οδηγού) και η χρήση του γίνεται είτε μέσω ανοικτής ακρόασης, είτε μέσω Bluetooth.

Αυτό σημαίνει πως τα ενσύρματα hands-free δεν θεωρούνται νόμιμα κατά την οδήγηση.

Εάν λοιπόν οι Αρχές εντοπίσουν έναν οδηγό να χρησιμοποιεί το κινητό του ενώ βρίσκεται εν κινήσει, τότε βεβαιώνεται πρόστιμο 100 ευρώ και επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης, για εξήντα (60) ημέρες.

Μάλιστα, εάν βεβαιωθεί η ίδια παράβαση στον ίδιο οδηγό εντός 6 μηνών, τότε χάνει το δίπλωμα για 4 μήνες, ενώ μετά θα πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις για να το πάρει πίσω.

Πόσο είναι το πρόστιμο όταν οδηγείτε και στέλνετε μηνύματα από το κινητό σας gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: