Πόσα θα είναι τα επετειακά μοντέλα Wrangler Rubicon

Στην έκθεση Αυτοκινήτου στο Σικάγο ξεδιπλώνεται όλη η ιστορία του θρυλικού μοντέλου. Στην έκθεση που ξεκίνησε στις 11 και θα τελειώσει την προσεχή Δευτέρα  20 Φεβρουαρίου παρουσιάζονται τα πλέον εντυπωσιακά στην ιστορία του μοντέλου, εκτός δρόμου Wrangler Rubicon.

Το όνομα Rubicon συνοδεύει εδώ και 20 χρόνια, τις πλέον ικανές εκδόσεις του θρυλικού Jeep Wrangler σε εκτός δρόμου διαδρομές. Με βάση το Plug-in Hybrid Wrangler 4xe και το εκρηκτικό Wrangler 392 η αμερικάνικη εταιρία αποκαλύπτει τα πλέον εντυπωσιακά σε κάθε επίπεδο Wrangler Rubicon.

 

 

Η Jeep «βάφτισε» το σούπερ μοντέλο της Rubicon από την πλέον διάσημη και απαιτητική εκτός δρόμου διαδρομή στις Η.Π.Α, το Rubicon Trail. Το Wrangler Rubicon ξεχώρισε από τα αντίστοιχα αυτοκίνητα παραγωγής με τις απόλυτες εκτός δρόμου δυνατότητες που είχε.


Wrangler Rubicon 4xe

Στο Σικάγο η Jeep παρουσίασε δύο συλλεκτικά Wrangler Rubicon. Βάση για τα επετειακά Wrangler Rubicon αποτελούν οι δύο ισχυρότερες εκδόσεις του μοντέλου.

Από την μία πλευρά το Plug-in Hybrid Wrangler Rubicon 4xe με τους 375 ίππους και δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά, την έκδοση που περνά το θρυλικό μοντέλο στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης.

Από την άλλη πλευρά το εκρηκτικό Wrangler Rubicon 392, με τον V8 ατμοσφαιρικό κινητήρα των 392κ.ιντσών (6.423κ.εκ.) απόδοσης 470 ίππων που επιταχύνει από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 4,3 δευτερόλεπτα.

Οι κυριότερες αλλαγές στα κορυφαία Rubicon που παρουσιάζονται στην Αμερική- εκτός από μια σειρά αισθητικών παρεμβάσεων- βρίσκονται κάτω από το αμάξωμα. Ο κ. Jim Morrison, Επικεφαλής της Jeep στη Β. Αμερική δήλωσε στα εγκαίνια της έκθεσης:

«Είκοσι χρόνια πριν, μια μικρή ομάδα παθιασμένων μηχανικών της Jeep, με δικούς τους πόρους και απίστευτη αποφασιστικότητα, σχεδίασαν και κατασκεύασαν το πιο ικανό εκτός δρόμου Wrangler. Το Jeep Wrangler Rubicon ξεπέρασε κάθε προσδοκία, γιατί αυτοί οι μηχανικοί ήξεραν ακριβώς τι θέλουν οι πελάτες της Jeep. Σήμερα, η έκδοση Rubicon αντιπροσωπεύει σχεδόν το ένα τέταρτο των συνολικών πωλήσεων του Wrangler στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του Wrangler 4xe Rubicon, του πλέον δημοφιλούς Plug-in Hybrid μοντέλου στη Β. Αμερική. Είκοσι χρόνια μετά το πρώτο Rubicon, τώρα στο Σικάγο παρουσιάζουμε δύο συλλεκτικές εκδόσεις με το διακριτικό “Rubicon”, οι οποίες για ακόμα μια φορά θα ξεπεράσουν κάθε προσδοκία.»

Σε συνεργασία με την American Expedition Vehicles, τα επετειακά Wrangler Rubicon εφοδιάζονται με ελαστικά της BFGoodrich συνολικής διαμέτρου 37 ιντσών (για πρώτη φορά σε Wrangler), ειδικές ενισχυμένες ζάντες 17΄΄, ενισχυμένους προφυλακτήρες, εργάτη και επιπλέον φωτιστικά σώματα.

Παράλληλα η αναβαθμισμένη ανάρτηση αυξάνει την απόσταση από το έδαφος στα 36,3 εκατοστά (+8εκ.), στοιχείο που αυξάνει τη δυνατότητα διάβασης υδάτινου κολλήματος στα 95 εκατοστά και εξασφαλίζει σχεδόν εξωπραγματικές γωνίες προσέγγισης (50ο), ράμπας (33ο) και διαφυγής (43ο ).

Δυστυχώς τα συλλεκτικά Wrangler Rubicon με τις ακραίες εκτός δρόμου δυνατότητες θα παραχθούν σε μόλις 150 μονάδες. Και φυσικά εξαντλήθηκαν πριν ακόμη ολοκληρωθεί η έκθεση στο Σικάγο.

Πόσα θα είναι τα επετειακά μοντέλα Wrangler Rubicon gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: