Πως πήγαν οι πωλήσεις της Mercedes-Benz στην Ελλάδα

Στην Ελληνική αγορά, η Mercedes-Benz σημείωσε 4.243 πωλήσεις επιβατικών μοντέλων και κατέχει μερίδιο αγοράς 3,2%. H εξαιρετική πορεία των αμιγώς ηλεκτρικών και plug-in hybrid (xEV) μοντέλων Mercedes-Benz, αντικατοπτρίζεται στις συνολικές πωλήσεις των xEV μοντέλων της μάρκας στη χώρα μας: από τα 15.215 οχήματα αυτής της κατηγορίας, τα 1.672 έχουν το σήμα με το αστέρι στο καπώ τους.

Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας που πωλήθηκαν στην Ελληνική αγορά σημείωσαν σημαντική αύξηση ύψους 71% σε σχέση με το 2022, με την EQA & την EQE να πρωτοστατούν σε πωλήσεις στις κατηγορίες τους (C-SUV & E αντίστοιχα)
Ταξινομήθηκαν 490 ελαφρά και βαρέα επαγγελματικά οχήματα Mercedes-Benz & FUSO Canter και 179 λεωφορεία Mercedes-Benz & Setra
Στα επαγγελματικά οχήματα 3,5 έως 8 τόνους την πρώτη θέση κατέκτησε το FUSO Canter (μερίδιο αγοράς 41,46%), ενώ στην κατηγορία άνω των 8 τόνων την πρωτιά έχουν για άλλη μία χρονιά τα φορτηγά της Mercedes-Benz (μερίδιο αγοράς 25,21%)
Την 1η θέση κατέκτησε και στα λεωφορεία με τις μάρκες Mercedes-Benz και Setra (συμπ. των minibuses – μερίδιο αγοράς 71,03%).

To μερίδιο αγοράς της Mercedes-Benz στα επιβατικά ανέρχεται στο 3,2%. Στα επαγγελματικά οχήματα, ανέρχεται στο 2,1% στα οχήματα έως 3,5 τόνων, στο 69,1% στα οχήματα 3,5-8 τόνων και στο 32,1% στα οχήματα άνω των 8 τόνων. Ταυτόχρονα, το FUSO Canter στην κατηγορία των 3,5-8 τόνων καταλαμβάνει μερίδιο 41,5%. Το μερίδιο δε, στα λεωφορεία Mercedes-Benz και Setra ανέρχεται στο 71%.
Όσον αφορά στις ταξινομήσεις ηλεκτρικών και plug-in hybrid αυτοκινήτων Mercedes-Benz, αυτές ανέρχονται σε 1.672 συνολικά, καταλαμβάνοντας ποσοστό 39,4% επί των συνολικών πωλήσεων επιβατικών της μάρκας στη χώρα μας, μερίδιο ιδιαίτερα υψηλό στο μείγμα πωλήσεων.
Η Mercedes-Benz με πωλήσεις 213 μονάδων κατέχει επίσης την 1η θέση (μερίδιο αγοράς 26,9%) στην κατηγορία των MPV-M/COMBI, στην οποία περιλαμβάνονται τα Vito Tourer, V-Class, Citan Tourer και οι αμιγώς ηλεκτρικές τους εκδόσεις.

Ο κος Ι. Καλλίγερος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Star Automotive Ελλάς δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, διότι το 2023 όλοι οι στόχοι που είχαμε θέσει υπερ-επιτεύχθηκαν χάρη στην πάγια εμπιστοσύνη που δείχνουν οι καταναλωτές στη μάρκα που εκπροσωπούμε στην Ελλάδα. Μία μάρκα της οποίας το εμπορικό σήμα αυξάνει σταθερά την αξία του και συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις luxury εταιρείες αυτοκινήτου, αφού δίνει ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στην πολυτέλεια παράλληλα με την ασφάλεια και την ευεξία των επιβατών στα αυτοκίνητά της. Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους μας τιμούν με την επιλογή τους και μία υπόσχεση, ότι πάντοτε κερδισμένοι θα είναι οι πελάτες μας. Και αυτό, διότι με το πάθος του εφευρέτη του αυτοκινήτου, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στον πυρήνα των εξελίξεων της αυτοκίνησης και τη νέα εποχή που έχει ήδη ξημερώσει για τον κλάδο: με νέες τεχνολογίες, εντυπωσιακά και πρωτοποριακά αυτοκίνητα, έξυπνα συστήματα, προγράμματα και υπηρεσίες θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε δραστικά σε έναν καθαρότερο και ασφαλέστερο κόσμο προσφέροντας νέες εμπειρίες σε όσους επιλέγουν τη Mercedes—Βenz για τις μετακινήσεις τους»

Πως πήγαν οι πωλήσεις της Mercedes-Benz στην Ελλάδα gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: