Πολιτική κρίση στο Περού: Η ΕΕ καλεί τη νέα κυβέρνηση να «σέβεται πλήρως» τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρότρυνε χθες Δευτέρα τη νέα περουβιανή κυβέρνηση να σέβεται «πλήρως» τα ανθρώπινα δικαιώματα, εν μέσω των διαδηλώσεων και των ταραχών ανάμεσα σε υποστηρικτές του πρώην προέδρου —που παύθηκε από το κοινοβούλιο και συνελήφθη την 7η Δεκεμβρίου— και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης, καθώς ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 21 νεκρούς.

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε από τους 20 στους 21 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο περιθώριο διαδηλώσεων στην Τσάλα, στην περιφέρεια Αρεκίπα (νότια), ανακοίνωσαν οι περουβιανές αρχές.

«Η ΕΕ καταδικάζει κάθε χρήση βίας και υπέρμετρη χρήση ισχύος», τόνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε η αντιπροσωπεία της στο Περού. Εξέφρασε την «έντονη ανησυχία της για τις πληροφορίες κατά τις οποίες πάνω από είκοσι πολίτες έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα, κάποιοι από πυροβόλα όπλα».

Στις διαδηλώσεις σε ολόκληρη τη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν σημειωθεί επανειλημμένα βίαια επεισόδια ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις. Όπλα και δακρυγόνα χρησιμοποιούνται αφειδώς από την αστυνομία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: