Πόλεμος στην Ουκρανία: Τσετσένοι έκαναν τις θηριωδίες στην Μπούκα και στο Ιρπίν

Μίλησαν μετά από καιρό με συγγενείς τους που γλύτωσαν από την κόλαση και μεταφέρουν συγκλονιστικές μαρτυρίες

Για θηριωδίες Τσετσένων στρατιωτών στην Μπούκα και στο Ιρπίν κάνουν λόγο Ουκρανοί που μένουν στην Ελλάδα και κατάφεραν πριν από λίγες ώρες να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, στα προάστια του Κιέβου.

Οι τηλεπικοινωνίες είναι ανύπαρκτες στην ευρύτερη περιοχή, όπως και η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση — ωστόσο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που μετά από την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων έσπευσαν από το Κίεβο να αναζητήσουν τους συγγενείς τους που δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν, η καταστροφή, όπως και οι δολοφονίες πολιτών επικεντρώνονται στη Μπούκα και το Ιρπίν.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Μπούκα, Ανατόλι Φεντόρουκ, ήταν Τσετσένοι που έδεσαν πισθάγκωνα πολίτες και στη συνέχεια τους πυροβόλησαν.    

Αντίθετα, όπως μεταφέρουν συγγενείς ανθρώπων που ζουν κοντά στο αεροδρόμιο Χοστομέλ, βορειοδυτικά του Κιέβου — μία περιοχή που κατελήφθη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία — εκεί οι περισσότεροι στρατιώτες κατάγονταν από την Άπω Ανατολή, είχαν χαμηλό ηθικό και επιθυμούσαν διακαώς να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, να υπάρξουν πολύ λιγότερες καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών.

«Οι γονείς μου ήταν τυχεροί. Αν ζούσαν στην Μπούκα, θα ήταν τώρα νεκροί. Πήγε ο ξάδελφός μου στο σπίτι τους  για να τους πάει φαγητό — και όταν έφευγε, τον συνέλαβαν Ρώσοι, που τον σημάδευαν με τα όπλα τους». Ο μου τους φώναξε ότι το μόνο που είχε κάνει ήταν να φέρει λίγο φαγητό και τον άφησαν, λέγοντάς του μόνο να μην το ξανακάνει και να κλειστεί στο σπίτι του. Στην Μπούκα και στο Ιρπίν ήταν αλλιώς τα πράγματα. Και οι άνθρωποι εκεί λένε ότι οι περισσότεροι στρατιώτες ήταν Τσετσένοι». 

Μετά από την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων, ο ουκρανικός πήγε στις περιοχές που είχαν καταληφθεί μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι ξεσπά για τις θηριωδίες στην Μπούκα: «Μητέρες Ρώσων στρατιωτών, δείτε τι μπ…α μεγαλώσατε»

Οριστική η ρήξη: Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα ζητήσει διαζύγιο από τον Μάνο Δασκαλάκη

Μάνος Δασκαλάκης: Το τηλεφώνημα για το θάνατο της Μαλένας, η κεταμίνη που δεν υπήρχε στο «Παίδων» και η σπιτονοικοκυρά

.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: