Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 438 παιδιά έχουν σκοτωθεί

Εκατοντάδες παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία και εκατομμύρια άλλα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο, τόνισε χθες Τετάρτη το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για την Παιδική Ηλικία (UNICEF).

Μεταξύ της 24ης Φεβρουαρίου του 2022 και του Ιανουαρίου του 2023, τουλάχιστον 438 παιδιά σκοτώθηκαν και άλλα 842 τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες, τόνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε στην Κολονία το παράρτημα της UNICEF στη Γερμανία.

Τα πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί και οι νάρκες σε αχανείς τομείς της χώρας θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων άλλων, συνέχισε.

Παράλληλα, αναρίθμητες οικογένειες χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας της καταστροφής υποδομών. Περίπου 3,3 εκατομμύρια παιδιά και νέοι χρειάζονται άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ περίπου 16 εκατ. άνθρωποι στη χώρα δεν έχουν ασφαλή πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε αποχετευτικά δίκτυα, επισήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ για τα παιδιά.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τα παιδιά και οι νέοι στην Ουκρανία να μετατραπούν σε χαμένη γενιά», ανέφερε ο Γκέοργκ Γκραφ Βάλντερζεε, ο πρόεδρος του παραρτήματος της Γιούνισεφ στη Γερμανία.

Πρέπει να προσφερθούν ασφαλής πρόσβαση σε πόσιμο νερό και σε υπηρεσίες υγείας σε εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα, ενώ στα παιδιά και στους νέους πρέπει να δοθεί η ευκαιρία να μορφωθούν και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, σύμφωνα με τον ίδιο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: