Πόλεμος στην Ουκρανία – Σουηδία για επίθεση στο Ντνίπρο: «Οι υπεύθυνοι για εγκλήματα πολέμου θα λογοδοτήσουν»

Η Σουηδία καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικές υποδομές και στόχους αμάχων, περιλαμβανομένης μίας επίθεσης σε πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο, δήλωσε ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον σε συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

“Η σουηδική κυβέρνηση καταδικάζει με τους πιο ισχυρούς όρους τις συνεχιζόμενες, συστηματικές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον αμάχων, στόχων αμάχων και κρίσιμων υποδομών, περιλαμβανομένης της επίθεσης του Σαββάτου σε μια πολυκατοικία στην πόλη Ντνίπρο”, δήλωσε ο Κρίστερσον.

“Εκείνοι που ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου θα λογοδοτήσουν”, πρόσθεσε.

Η Σουηδία ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου.

Ο Σουηδός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η Σουηδία είναι σε “καλή θέση” όσον αφορά τη διαδικασία για να εξασφαλίσει την έγκριση της Τουρκίας στο αίτημά της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

“Νομίζω ότι είμαστε ακόμη σε μια πολύ καλή θέση”, είπε ο Κρίστερσον. “Η κατάσταση σε όρους διαπραγματεύσεων, ή μάλλον σε συνέχεια του μνημονίου πηγαίνει καλά”.

Η Σουηδία επιδιώκει την έγκριση της Τουρκίας προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αφού υπέβαλε αίτηση για να γίνει μέλος πέρυσι μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η Άγκυρα έχει πει πως η Σουηδία πρέπει να λάβει σαφέστερη θέση απέναντι σε αυτούς που χαρακτηρίζει τρομοκράτες, κυρίως Κούρδους μαχητές και την οργάνωση στην οποία επιρρίπτει την ευθύνη για μια απόπειρα πραξικοπήματος το 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: