Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, υποστηρίζει το Κίεβο

Θλιβερός είναι ο απολογισμός του πολέμου που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, όπως δείχνουν τα στοιχεία για τους αμάχους αλλά και για τα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο Αντρίι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του Ουκρανού προέδρου δήλωσε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός στην Ελβετία ότι κατά τη διάρκεια του πλέμου σκοτώθηκαν πάνω από 9.000 άμαχοι, ανάμεσά τους και 453 παιδιά.

«Έχουμε καταγράψει 80.000 εγκλήματα που διαπράχτηκαν από τους Ρώσους εισβολείς και πάνω από 9.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 453 παιδιά» δήλωσε ο Γερμάκ.

«Δεν θα συγχωρέσουμε ούτε έναν βασανισμό ή φόνο. Κάθε εγκληματίας θα λογοδοτήσει», είπε ο ίδιος επαναλαμβάνοντας ότι η Ουκρανία επιθυμεί να δικαστούν από ειδικό διεθνές δικαστήριο Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες και να δοθούν αποζημιώσεις για την καταστροφή που προκάλεσε στη χώρα η εισβολή της Ρωσίας.

Χθες Δευτέρα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 7.000 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: