Πόλεμος στην Ουκρανία – Κίεβο κατά Μπερλουσκόνι: Προσπαθεί να φιλήσει τα χέρια του Πούτιν, διαδίδει τη ρωσική προπαγάνδα

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ότι διαδίδει τη ρωσική προπαγάνδα, μετά τη δήλωση του τελευταίου ότι δεν θα επιδίωκε συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αν ήταν ακόμη πρωθυπουργός.

Ο Μπερλουσκόνι, 86 ετών, καυχιόταν συχνά για τη φιλία του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν προτού η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία πέρυσι.

Σε δηλώσεις του χθες, Κυριακή, ο Μπερλουσκόνι είπε πως το μόνο που έπρεπε να κάνει ο Ζελένσκι για να αποτρέψει τον πόλεμο στην Ουκρανία ήταν «να σταματήσει να επιτίθεται» σε εδάφη που τελούν υπό τον έλεγχο αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία στο ανατολικό τμήμα της χώρας και πως χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του ουκρανού προέδρου «πολύ, πολύ αρνητικά».

«Οι γελοίες κατηγορίες του Μπερλουσκόνι εναντίον του Ουκρανού προέδρου είναι μια προσπάθεια να φιλήσει τα χέρια του Πούτιν, που είναι καλυμμένα με αίμα μέχρι τους αγκώνες», δήλωσε ο Όλεχ Νικολένκο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, στο Facebook.

«Την ίδια ώρα, ο Ιταλός πρωθυπουργός θα πρέπει να καταλάβει πως με το να διαδίδει τη ρωσική προπαγάνδα ενθαρρύνει τη Ρωσία να συνεχίσει τα εγκλήματά της εναντίον της Ουκρανίας και ως εκ τούτου φέρει πολιτική και ηθική ευθύνη», είπε.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον Μπερλουσκόνι ότι προσπαθεί να δείξει αφοσίωση «στον Ρώσο δικτάτορα» και έκανε έναν παραλληλισμό με τη σχέση του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού με τον αποβιώσαντα Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι. Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Νικολένκο δημοσιοποίησε μια φωτογραφία του Μπερλουσκόνι που φιλάει το χέρι του Καντάφι το 2010.

Ο Νικολένκο χαιρέτισε τη δήλωση του γραφείου της νυν πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, που επανέλαβε τη «σταθερή και σίγουρη» υποστήριξη της κυβέρνησης για την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: