Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το Χάρκοβο μετά την επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ

Ρωσικοί βομβαρδισμοί έπληξαν το Χάρκοβο χθες Τρίτη το βράδυ, μερικές ώρες μετά την απρόσμενη επίσκεψη σε αυτή την πόλη της βορειοανατολικής Ουκρανίας που έκανε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ συνοδευόμενη από τον Ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος συνεχίζει να πιέζει το Βερολίνο να στείλει άμεσα στον ουκρανικό στρατό βαριά άρματα μάχης Leopard 2.

«Όσο περισσότερο καθυστερεί» η απόφαση αυτή, «τόσο περισσότερα θα είναι τα θύματα», «τόσο περισσότεροι θα είναι οι νεκροί μεταξύ των αμάχων», σφυροκόπησε ο Oυκρανός ΥΠΕΞ Κουλέμπα.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσε σειρά εκρήξεων στο Χάρκοβο, το οποίο τελευταία γινόταν πιο σπάνια στόχος ρωσικών πληγμάτων.

«Μείνετε στα καταφύγια. Οι δυνάμεις κατοχής βομβαρδίζουν για ακόμα μια φορά», προειδοποίησε μέσω Telegram ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας, ο Ολέγκ Σινεγκούμποφ.

Δεν είναι γνωστό εάν υπήρξαν θύματα μέχρι στιγμής.

Νωρίτερα χθες Τρίτη η κυρία Μπέρμποκ πήγε στην πόλη, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, που υπέστη μεγάλες καταστροφές στον πόλεμο. Με τον Oυκρανό ομόλογό της πλάι της διαβεβαίωσε ότι το Κίεβο μπορεί να υπολογίζει στην «αλληλεγγύη» και στην «υποστήριξη» της Γερμανίας. Πρόσθεσε πως έφερε «νέο πακέτο» βοήθειας, 20 εκατομμυρίων ευρώ για την άρση ναρκοπεδίων και την εξουδετέρωση εκρηκτικών και άλλων τόσων για την ανάπτυξη των υποδομών πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω Starlink. Ανακοίνωσε επίσης νέες παραδόσεις γεννητριών για τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές, που από τα τέλη της περασμένης χρονιάς βομβαρδίζονται συστηματικά από τον ρωσικό στρατό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: