Πόλεμος στην Ουκρανία: Η κατάληψη της Μπαχμούτ θα επιτρέψει τη συνέχιση των ρωσικών επιχειρήσεων, λέει ο Σοϊγκού

Η κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ, επίκεντρο σφοδρών μαχών εδώ και μήνες στην ανατολική Ουκρανία, είναι κρίσιμη για την πρόκληση ρήγματος στην ουκρανική άμυνα και θα επιτρέψει στις δυνάμεις της Μόσχας να πραγματοποιήσουν περαιτέρω επιθετικές επιχειρήσεις βαθύτερα μέσα στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιδίδονται σε εντατική εκστρατεία εδώ και μήνες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την μικρή αυτή πόλη πραγματοποιώντας την πρώτη τους σημαντική προέλαση στο έδαφος της Ουκρανίας από το καλοκαίρι.

“Η απελευθέρωση του Αρτιομόφσκ συνεχίζεται”, σημείωσε ο Σοϊγκού σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, χρησιμοποιώντας το όνομα που είχε η Μπαχμούτ την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης.

“Η πόλη αυτή είναι ένας σημαντικός κόμβος (των γραμμών) άμυνας των Ουκρανών στρατιωτών στο Ντονμπάς. Η κατάληψή της θα επιτρέψει τη διεξαγωγή νέων επιθετικών επιχειρήσεων σε βάθος κατά της άμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας”, τόνισε.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων της Ρωσίας Wagner, η οποία αποτελεί την αιχμή του δόρατος στη μάχη για την κατάληψη της πόλης, είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του είχαν “πρακτικά περικυκλώσει” την Μπαχμούτ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημείωσε χθες, Δευτέρα, ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την πόλη.

Ο Σοϊγκού σημείωσε ότι η Δύση αυξάνει τις παραδόσεις όπλων της στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει την πορεία των γεγονότων στο πεδίο των μαχών.

“Η υποστήριξη των χωρών του NATO στο καθεστώς του Κιέβου δεν θα οδηγήσει σε επιτυχία τα ουκρανικά στρατεύματα στο πεδίο των μαχών”, σημείωσε, λέγοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιφέρουν βαρειές απώλειες στα ουκρανικά στρατεύματα.

Το Κίεβο και η Μόσχα δηλώνουν ότι έχουν σκοτώσει σημαντικό αριθμό στρατιωτών του εχθρού στη μάχη για την Μπαχμούτ.

Το Reuters σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τους απολογισμούς για τις απώλειες στο πεδίο των μαχών. Αν και πολεμικοί αναλυτές αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τους απολογισμούς και των δύο πλευρών για τους θανάτους και τους τραυματισμούς, αναγνωρίζουν ότι η μάχη εδώ και μήνες για τον έλεγχο της Μπαχμούτ έχει μετατραπεί σε μια από τις πιο αιματηρές στον πόλεμο που μαίνεται εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο στην Ουκρανία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: