Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αποκτήνωση Ρώσων στρατιωτών που δολοφονούν εν ψυχρώ Ουκρανό αιχμάλωτο

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι ταυτοποίησε τον στρατιώτη, ο οποίος φέρεται να πυροβολήθηκε από «Ρώσους εισβολείς», όπως δείχνει βίντεο που μεταδόθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και τον χαρακτήρισε ήρωα, για τον θάνατο του οποίου «πρέπει να υπάρξει εκδίκηση».

Δείτε βίντεο:

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, η 30η μηχανοκίνητη ταξιαρχία κατονομάζει τον άνδρα που πυροβολήθηκε ως Τιμόφιι Σαντούρα. Παράλληλα αναφέρει ότι ο άνδρας αγνοούνταν από τις 3 Φεβρουαρίου έπειτα από εχθροπραξίες γύρω από την ανατολική πόλη Μπαχμούτ, τόπο στον οποίο διεξήχθηκαν οι πιο σκληρές μάχες του πολέμου στην Ουκρανία.

Η τυπική επιβεβαίωση θα γίνει όταν η σορός του επιστρέψει από τα κατεχόμενα εδάφη, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ταξιαρχίας, η οποία είναι τμήμα των Χερσαίων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Το διάρκειας 12 δευτερολέπτων βίντεο δείχνει έναν προφανώς άοπλο άνδρα που φοράει στρατιωτική στολή με την ουκρανική σημαία στο μπράτσο του να στέκεται και να καπνίζει ένα τσιγάρο σε δασώδη περιοχή.

Ο άνδρας λέει τις λέξεις «Σλάβα Ουκραΐνα» που σημαίνει «Δόξα στην Ουκρανία», πριν ακουσθούν επαναλαμβανόμενες ριπές που προέρχονται από κάποιον ή κάποιους που τον πυροβολούν. Ο άνδρας πέφτει στο χώμα καθώς οι σφαίρες διαπερνούν το σώμα του. Μια φωνή ακούγεται στα ρωσικά να λέει «πέθανε, σκυλί».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι το βίντεο δείχνει τους Ρώσους κατακτητές να σκοτώνουν έναν στρατιώτη, ο οποίος πολύ γρήγορα ανακηρύχθηκε ήρωας από τους Ουκρανούς ήρωας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία πολλοί χρήστες αναρτούν ως απάντηση τη φράση «Χερόγιαμ Σλάβα» που σημαίνει «Δόξα στους Ήρωες».

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, ο νεκρός είναι ένας στρατιώτης της 30ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, ο Τιμόφιι Μικολάγιοβιτς Σαντούρα», αναφέρει η ταξιαρχία στην ανάρτηση της στο Facebook. «Η διοίκηση της 30ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και τα αδέρφια του Ήρωα εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς και φίλους του. Η εκδίκηση για τον Ήρωα μας θα είναι αναπόφευκτη. Δόξα στην Ουκρανία! Δόξα στους Ήρωες!», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ταξιαρχίας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: