Ποιοι είναι οι τολμηροί στόχοι της Peugeot στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση

Οι Γάλλοι που ηγούνται της αυτοκινητοβιομηχανίας Peugeot, ονόμασαν την προσέγγιση τους προς την ηλεκτροκίνηση E-LION PROJECT. Η Linda Jackson, PEUGEOT CEO  έκανε μια σαφέστατη τοποθέτηση στους τολμηρούς στόχους που έχει για τη γαλλική φίρμα.

Τρία είναι τα σημαντικά προγράμματα που έχουν οι Γάλλοι στο δρόμο της ηλεκτροκίνησης.

Το 2023 κάθε μοντέλο της γκάμας Peugeot θα διαθέτει μια εξηλεκτρισμένη έκδοση

Το 2025 η PEUGEOT θα έχει για κάθε μοντέλο μια ηλεκτρική έκδοση  

Το 2030 το 100% των μοντέλων που θα είναι προς πώληση στην Ευρώπη θα είναι 100% ηλεκτρικά.

Η Linda Jackson αναφερόμενη στο πρόγραμμα «E-LION PROJECT» δήλωσε:

«Το E -LION PROJECT θα καθορίσει τη στρατηγική της PEUGEOT ως μάρκα ηλεκτρικών οχημάτων και θα διασφαλίσει ότι παραμένουμε συνδεδεμένοι με τον παλμό της κοινωνίας για να προσφέρουμε κινητικότητα που ανταποκρίνεται στις αξίες της μάρκας μας».

Τι όμως είναι το E-LION PROJECT. Αρχικά είναι η κεντρική φιλοσοφία της μάρκας προκειμένου να απαντήσει στις ανάγκες ενός κόσμου που αλλάζει διαρκώς. Το project  δεν αφορά μόνο τον εξηλεκτρισμό. Πρόκειται για ένα ολιστικό σχέδιο, μια προσέγγιση 360° που βασίζεται στα 5 Ε.

Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι αυτά τα πέντε Ε.

  1. Ecosystem: το οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών μας εξελίσσεται με την χρήση της πλατφόρμας STLA (πλατφόρμα εξέλιξης ηλεκτρικών μοντέλων) προσφέροντας την ολοκληρωμένο εμπειρία στον πελάτη από την φόρτιση έως την πλήρη συνδεσιμότητα,
  2. Experience: η εμπειρία πελάτη από άκρο σε άκρο, από τη φόρτιση έως τη συνδεσιμότητα,
  3. Electric: δέσμευση της Peugeot είναι να προσφέρει μια ηλεκτρική έκδοση για κάθε μοντέλο της γκάμας της έως το 2025,
  4. Efficiency: η εμμονή στην μεγιστοποίηση των επιδόσεων, ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση kW (12,5 kWh/100km για το e-208),
  5. Environment: όλα σχεδιάζονται με τελικό στόχο τη βιωσιμότητα και τη δέσμευσή μας να πετύχουμε Carbon Net Zero μέχρι το 2038.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η PEUGEOT θα παρουσιάσει πέντε νέα ηλεκτρικά μοντέλα που είναι το E-308, το E-308 SW (πρώτο ηλεκτρικό SW στην Ευρώπη), το E-408, το E-3008 και το E-5008.

Τα ηλεκτρικά 308 και 308 SW θα εφοδιάζονται από έναν ολοκαίνουργιο ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 115 kW (156 ίππων), με αυτονομία άνω των 400 km (κύκλος WLTP). Αυτή η προσφορά είναι μια απάντηση χωρίς συμβιβασμούς, με κορυφαία απόδοση στην κατηγορία και  με μέση κατανάλωση ενέργειας 12,7 kWh.

Νέα HYBRID Τεχνολογία

Η PEUGEOT εισάγει νέα υβριδική τεχνολογία με MHEV 48v την οποία θα φέρουν τα 208, 2008, 308, 3008, 5008 και 408. Το σύστημα PEUGEOT Hybrid 48V αποτελείται από έναν νέας γενιάς βενζινοκινητήρα PureTech 100hp ή 136hp, ο οποίος συνδυάζεται με ένα πρωτοφανές 6τάχυτο ηλεκτροκίνητο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (E-DCS6) που ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα (21 kW).

Χάρη σε μια μπαταρία που φορτίζεται κατά τη διάρκεια της οδήγησης, η τεχνολογία αυτή προσφέρει αυξημένη ροπή στις χαμηλές στροφές και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 15% (από 126g CO2/km στο 3008). Στην αστική οδήγηση, ένα SUV της κατηγορίας C που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα HYBRID μπορεί έτσι να λειτουργεί περισσότερο από το 50% του χρόνου σε 100% μηδενικές εκπομπές ηλεκτρικού ρεύματος. Σας επιτρέπει επίσης να οδηγείτε σε λειτουργία μηδενικών εκπομπών στην αστική χρήση.

Ας δούμε τώρα ποια θα είναι η νέα γενιά του C-SUV

  • Το E-3008 θα παρουσιαστεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2023,
  • Το εύρος της αυτονομίας θα αγγίζει τα 700 km, με 3 ηλεκτρικούς κινητήρες, περιλαμβάνοντας διάταξη δύο κινητήρων,
  • Το E-3008 θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στη τη νέα υπερσύγχρονη πλατφόρμα STLA Medium, θα ακολουθήσει αμέσως μετά το E-5008.

Καθοριστικό ρόλο στη στρατηγική E-Lion είναι η σχεδίαση των μοντέλων αλλά και τεχνολογική καινοτομία. Στόχος της PEUGEOT είναι το Carbon Net Zero μέχρι το 2038

Η νέα σειρά ηλεκτρικών μοντέλων της PEUGEOT θα υποστηρίζεται από τις τεχνολογικές πλατφόρμες Stellantis, παρέχοντας μια συναρπαστική βάση για την ανάπτυξη μελλοντικών σχεδίων.

Ποιοι είναι οι στόχοι :

ΝΕΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ — μεγαλύτερη ευελιξία και ελευθερία για την επανασχεδίαση των συνολικών αναλογιών του οχήματος

ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ — μια εντελώς νέα γλώσσα σχεδιασμού

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ — επανεξέταση του εσωτερικού χώρου και της λειτουργικότητας

NΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ – Η τεχνολογία «steer by wire» επιτρέπει νέους τρόπους ελέγχου του αυτοκινήτου. Αυτή η τεχνολογία, επέτρεψε την δημιουργία του Hypersquare και την επόμενη γενιά ευφυών i-COCKPIT®.

Ο Jerome Micheron, PEUGEOT PRODUCT DIRECTOR είπε σχετικά:

« Όταν ένας πελάτης μας οδηγεί ένα ηλεκτρικό PEUGEOT, αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για ένα PEUGEOT πρωτίστως και αυτή η εμπειρία θα είναι πάντα η προτεραιότητα μας».

Τέλος η Linda Jackson δήλωσε:

«To μηδενικό ισοζύγιο ρύπων δεν είναι απλώς τρεις λέξεις, είναι μια νοοτροπία, μια προσέγγιση, την οποία πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε ως οργανισμοί και ως μονάδες. Εξίσου, το έργο E-LION δεν είναι απλώς μια στρατηγική, πρόκειται για ένα  έργο που δεσμευόμαστε να υλοποιήσουμε, επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς και τις μελλοντικές γενιές».

 

Ποιοι είναι οι τολμηροί στόχοι της Peugeot στο δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: